Fırında Pancar Mezesi Atomlusundan

 

Pancar deneyim mutfakta
Fırında Pancar Mezesi Atomlusundan

Pancar için her türlü etin yanına yakışan bir eşlikçi diyebilir miyiz? Kendi adıma “Evet” cevabını verebilirim.

Yalnız çok çeşitli tarifleri olmakla beraber katıldığım  davetlerde karşılaştığım en beğendiğim halini biraz kendi yorumumu katarak sizlere paylaşmak istiyorum. Bu mezeyi Atom Mezesi ile birleştirerek farklı bir soluk getirdiğimide belirtmek isterim 😉

Hangi tarifi olursa olsun bu sebze katı ve kök bir sebze olmasından kaynaklı öncelikle haşlayarak her tarife giriş yapılmakta fakat ben bu taktiği izlemiyorum. Çünkü bu  sebzeyi haşlayarak tüketmeyi hiç sevemedim. Bu tarif için direkt fırında pişirme usulü uygulayarak mezeyi yapmayı daha uygun ve tadında kıvamında buluyorum.

Tarif için; balzamik sirke, zeytinyağı ve tepsi olarak borcam tercih etmenizi mutlaka tavsiye ederim.

Malzemeler:

-6 adet küçük Kök  Kırmızı Pancar

-5-6  diş Sarımsak

-1 adet orta boy Soğan (Mor soğanda kullanabilirsiniz) (isteğe bağlı)

-2 yemek kaşığı Balzamik Sirke

-1 yemek kaşığı Su

-Bir tutam Tuz

-4 yemek kaşığı Zeytinyağı

Ayrıca Atom Mezesi tarifine direkt ulaşabilirsiniz

Ön Hazırlık:

Kök Kırmızı Pancarlar güzelce yıkanarak kabuğu soyulur, taze durumda olan yeşil yaprakları da temizlenerek tarif içinde kullanılabilir. İyi durumda olan saplarını da kullanıyoruz😊

deneyim mutfakta


Nasıl Yapılır?

Öncesinde Atom Mezesini hazırlayarak tarife başlayabiliriz. Dilerseniz Pancar Mezesini hazırladıktan sonrada Atom Mezesini hazırlayarak bu iki tarifi birleştirebilirsiniz.

Atom Mezesi tarifine buradan direkt ulaşabilirsiniz.

Atom Mezesi için:

Sıvıyağ tavaya alınarak ısıtılır. Üzerine atom biberler kırılarak eklenir. Kokusu çıkınca direkt ocağın altı kapatılır ve kızaran biberler kızardığı yağ ile beraber yoğurt içine ilave edilerek karıştırılır. Atom mezemiz pancar mezemiz hazırlana dek kenarda beklemeye alınır😊


1. Ayıklanmış olan pancarlar küp küp doğranır ve kullanılacak durumda olan taze yaprakları ve sapları bütün olarak tepsiye alınır.

2. Üzerine diş sarımsaklar kabuklu olarak serpiştirilir.

3. İsteğe bağlı yay şeklinde doğranan soğanda eklenir.


fırın pancar

4. Tuz-Balzamik Sirke-Zeytinyağı ve su eklenerek el ile harmanlanarak karıştırılır.

Veee ver fırına

200˚C de alt-üst fanlı yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.

Piştikten sonra ister sıcak ister soğuk şekilde meze olarak tüketebilirsiniz.

Fakat tarifimiz atomlusundan olduğundan kenarda hazır konumda bekleyen atom mezesi üzerine tepside pişen malzemelerle pancarlar serpiştirilir.


Pancar nasıl yapılır

Afiyet Olsun 🌷


Yorumlar