Fırında Pancar Mezesi Atomlusundan |
Pancar için her türlü etin yanına yakışan bir eşlikçi
diyebilir miyiz? Kendi adıma “Evet” cevabını verebilirim.
Yalnız çok çeşitli tarifleri olmakla beraber
katıldığım davetlerde karşılaştığım en
beğendiğim halini biraz kendi yorumumu katarak sizlere paylaşmak istiyorum. Bu
mezeyi Atom Mezesi ile birleştirerek farklı bir soluk getirdiğimide belirtmek
isterim 😉
Hangi tarifi olursa olsun bu sebze katı ve kök bir sebze
olmasından kaynaklı öncelikle haşlayarak her tarife giriş yapılmakta fakat ben
bu taktiği izlemiyorum. Çünkü bu sebzeyi
haşlayarak tüketmeyi hiç sevemedim. Bu tarif için direkt fırında pişirme usulü
uygulayarak mezeyi yapmayı daha uygun ve tadında kıvamında buluyorum.
Tarif için; balzamik sirke, zeytinyağı ve tepsi olarak
borcam tercih etmenizi mutlaka tavsiye ederim.
Malzemeler:
-6 adet küçük Kök
Kırmızı Pancar
-5-6 diş Sarımsak
-1 adet orta boy Soğan (Mor
soğanda kullanabilirsiniz) (isteğe bağlı)
-2 yemek kaşığı Balzamik Sirke
-1 yemek kaşığı Su
-Bir tutam Tuz
-4 yemek kaşığı Zeytinyağı
Ayrıca Atom Mezesi tarifine direkt ulaşabilirsiniz
Ön Hazırlık:
Kök Kırmızı Pancarlar güzelce yıkanarak kabuğu soyulur,
taze durumda olan yeşil yaprakları da temizlenerek tarif içinde kullanılabilir.
İyi durumda olan saplarını da kullanıyoruz😊
Nasıl Yapılır?
Öncesinde Atom Mezesini hazırlayarak tarife başlayabiliriz. Dilerseniz Pancar Mezesini hazırladıktan sonrada Atom Mezesini hazırlayarak bu iki tarifi birleştirebilirsiniz.
Atom Mezesi tarifine buradan direkt ulaşabilirsiniz.Atom Mezesi için:
Sıvıyağ tavaya alınarak ısıtılır. Üzerine atom biberler kırılarak eklenir. Kokusu çıkınca direkt ocağın altı kapatılır ve kızaran biberler kızardığı yağ ile beraber yoğurt içine ilave edilerek karıştırılır. Atom mezemiz pancar mezemiz hazırlana dek kenarda beklemeye alınır😊
1. Ayıklanmış olan pancarlar küp küp doğranır ve kullanılacak durumda olan taze yaprakları ve sapları bütün olarak tepsiye alınır.
2. Üzerine diş sarımsaklar kabuklu olarak serpiştirilir.
3. İsteğe bağlı yay şeklinde doğranan soğanda eklenir.
Veee ver fırına
200˚C de alt-üst fanlı yaklaşık yarım
saat pişiriyoruz.
Piştikten sonra ister sıcak ister soğuk
şekilde meze olarak tüketebilirsiniz.
Fakat tarifimiz atomlusundan olduğundan kenarda
hazır konumda bekleyen atom mezesi üzerine tepside pişen malzemelerle pancarlar
serpiştirilir.
Afiyet Olsun 🌷
Yorumlar
Yorum Gönder