Zeytinyağlı Arapsaçı |
Malzemeler;
(4 Kişilik)
500 gram Arapsaçı otu
1 su bardağı Zeytinyağı
2 adet orta boy soğan (Soğan sayısını isterseniz
arttırabilirsiniz. Soğan yoksa pırasa varsa 3-4 adet pırasada kullanabilirsiniz)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
3 adet yumurta (isteğe
bağlı)
Ön
hazırlık;
Arapsaçlarının köklerini kesip sararmış yaprakları varsa ayıklanır ve
yıkanır. Sonrasında kevgire alınarak süzülmeye
bırakılır.
Soğanlar isteğe bağlı şekilde doğranır ve kaba alınır.
Nasıl Yapılır?
1. Doğranmış soğanlar zeytinyağı ile beraber tencereye alınır.Hafif pembeleşinceye kadar kavrulmaya bırakılır.
3. Tuz eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte 5 dakika daha pişirilir.
4. Sonrasında yarım su bardağı su eklenerek
tencerenin ağzı kapalı şekilde yaklaşık 10-15 dakika daha pişirilir. (Su otun
lezzetini aromasını tamamen bırakması için eklenmektedir. Ot miktarına bağlı su
miktarını arttırabilir veya azaltabilirsiniz.)
5.Sade şekilde de tüketebilirsiniz. Ya da 3 yumurta ekleyip pişirerekte tüketebilirsiniz.
Good Appetite
Afiyet
olsun
Yorum:
Ege de her otun bir zamanı vardır. Her sene zamanını sabırsızlıkla beklediğim, kavurup kavurup derin dondurucuda stok yaptığım burdan da anlayacağınız üzere bu otu tüketmeyi çok seven biriyim. Zeytinyağı ile uyumuna hiç girmiyorum bile. Kesinlikle zeytinyağı ile hazırlanmasını belirtmeden geçemeyeceğim. Sonuçta çoğu tariflerde zeytinyağı yerine sıvıyağ tercih edebiliyoruz. Yalnız bu tarife değil, sonuç diğer türlü hüsran olacaktır. İlk kez deneyecekler için söyleyeyim yanına ne yapayım bunun derseniz bir şey yapmanıza gerek yok J Yoğurt ve bol ekmekle tüketebilirsiniz:) Bol ekmek konusunda şaka yapıyorum J Yaz geliyor sonuçta. Yeniden afiyet olsun
Zeytinyağının en çok yakıştığı otlardan birisi kesinlikle. Verdiğiniz tarifi çok severim. Ellerinize sağlık. Afiyet olsun:)
YanıtlaSilBenim gibi bu otu seven birinden yorum almak çok güzel teşekkür ederim sizlerede afiyet olsun Selma Hanım:)
Sil