Atom Tarifi

atom meze
Atom Meze

Gittiğimiz restoranlarda, piknik alanlarındaki işletmelerde meze olarak masada yerini almasıyla keşfettim. Acı biberi seven biri olarak bu lezzet gerçekten tatmin edici ve vazgeçilmez geldi. Sonrasında da kurduğum sofralarda yerini aldı. İster sarımsaklı ister sarımsaksız benim için her şekli ile masadaki yerini korumaya devam edecek.

Tarifi yaparken kesinlikle Ayçiçek yağı kullanmanızı öneririm. Zeytinyağı ve diğer yağlardan uzak durun en azından bu tarif için.
Sarımsak kullanıp kullanmamak tamamen tercih meselesi.
Bu arada atom biber zaman zaman market standlarında yerini alsa da aktarlardan rahat bir şekilde temin edebilirsiniz. 

Malzemeler:
atom biber

2 Su bardağı yoğurt
6-7 adet atom biber
Yarım Çay bardağı sıvıyağ
Bir tutam tuz (isteğe bağlı)
2 Diş Sarımsak (isteğe bağlı)


Nasıl Yapılır:
1) Yoğurt, isteğe bağlı sarımsak ve tuz derin bir kaba alınarak iyice karıştırılır. Servis tabağına alınır.
2)Küçük bir tavaya sıvıyağ alınır. Üzerine atom biberler kırılarak eklenir. Biberler yanmayacak şekilde sıvıyağ ısınana kadar karıştırılır ve ocaktan alınır.
3)Sıvıyağ+atom biber karışımı servis tabağına aldığımız yoğurt üzerine eklenir. 
                     
atom meze


Her türlü meze olarak sofranızda yer alabilir. Özellikle bakliyat ve et yemeklerinin yanına tercih edebilirsiniz. Çok ama çok yakışmaktadır.

Good Appetite
Afiyet olsun

Yorumlar