Atom Meze |
Gittiğimiz restoranlarda, piknik alanlarındaki
işletmelerde meze olarak masada yerini almasıyla keşfettim. Acı biberi seven
biri olarak bu lezzet gerçekten tatmin edici ve vazgeçilmez geldi. Sonrasında
da kurduğum sofralarda yerini aldı. İster sarımsaklı ister sarımsaksız benim için her şekli
ile masadaki yerini korumaya devam edecek.
Tarifi yaparken kesinlikle Ayçiçek yağı kullanmanızı
öneririm. Zeytinyağı ve diğer yağlardan uzak durun en azından bu tarif için.
Sarımsak kullanıp kullanmamak tamamen tercih meselesi.
Bu arada atom biber zaman zaman market standlarında yerini alsa da aktarlardan rahat bir şekilde temin edebilirsiniz.
Malzemeler:
2 Su bardağı yoğurt
6-7 adet atom biber
Yarım Çay bardağı sıvıyağ
Bir tutam tuz (isteğe bağlı)
2 Diş Sarımsak (isteğe bağlı)
Nasıl
Yapılır:
1) Yoğurt, isteğe bağlı sarımsak ve tuz derin bir kaba
alınarak iyice karıştırılır. Servis tabağına alınır.
2)Küçük bir tavaya sıvıyağ alınır. Üzerine atom
biberler kırılarak eklenir. Biberler yanmayacak şekilde sıvıyağ ısınana kadar karıştırılır
ve ocaktan alınır.
3)Sıvıyağ+atom biber karışımı servis tabağına aldığımız
yoğurt üzerine eklenir.
Her türlü meze olarak sofranızda yer alabilir.
Özellikle bakliyat ve et yemeklerinin yanına tercih edebilirsiniz. Çok ama çok
yakışmaktadır.
Good Appetite
Afiyet
olsun
Yorumlar
Yorum Gönder