Közlenmiş Kapya Biber Salatası |
Zamanında gümrükten geçişini kolaylaştırmak amacıyla
İspanyolcada biber anlamına gelen capia sözcüğünden türetilmiş ve o günden beri
kırmızı biber olarak bildiğimiz ismi kapya biber olarak anılmaya başlanmıştır.
Fazlasıyla C vitamini yönünden zengindir. Salçası ayrı közlenmişi ayrı
güzeldir.
Her türlü şekliyle meze olarak tüketilir. Gerek sade
gerek yoğurtla çok mu çok yakışır. Yani kolay ve lezzetli bir tarifle karşınızdayım.
Ayrıca fırınlanmış kaşar peynirli halinide
denemekte tereddüt etmeyin lütfen. Tarif için buraya
tıklayabilirsiniz.
Paylaştığım malzeme miktarını salata olarak tüketecekseniz iki kişilik; meze olarak tüketecekseniz üç kişilik olarak düşünebilirsiniz.
Malzemeler:
3
adet kapya (kırmızı) biber
Yarım
büyük limon suyu
1
diş sarımsak ( isteğe bağlı miktarı
arttırabilirsiniz)
3
yemek kaşığı zeytinyağı
Bir
tutam tuz
Bir
tutam doğranmış dereotu (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
1.
Kapya biberler yıkandıktan sonra ocağa
közlenmek üzere alınır. (Közleme tavasını kullandım. Dilerseniz tava
da tercih edebilirsiniz. Elektrikli ocağı olanlar Fırında da bu işlemi
gerçekleştirebilir.)
3. Temizlenen biberler jülyen olarak doğranır tabağa alınır.
Bu
güzel tarif yeri geldi soframda salata ve meze olarakta yer aldı yeri geldi
makarnamda sos olarakta kullandım. Şiddetle denemenizi öneririm.
Afiyet
Olsun
tam yaz salatası bu salatayı bende çok yaparım özellikle yazın
YanıtlaSil