Lezzetli bir salata: Közlenmiş Kapya Biber Salatası

 

Közlenmiş Kapya Biber Salatası

Zamanında gümrükten geçişini kolaylaştırmak amacıyla İspanyolcada biber anlamına gelen capia sözcüğünden türetilmiş ve o günden beri kırmızı biber olarak bildiğimiz ismi kapya biber olarak anılmaya başlanmıştır. Fazlasıyla C vitamini yönünden zengindir. Salçası ayrı közlenmişi ayrı güzeldir.

Her türlü şekliyle meze olarak tüketilir. Gerek sade gerek yoğurtla çok mu çok yakışır. Yani kolay ve lezzetli bir tarifle karşınızdayım.

Ayrıca fırınlanmış kaşar peynirli halinide denemekte tereddüt etmeyin lütfen. Tarif için buraya tıklayabilirsiniz.

Paylaştığım malzeme miktarını salata olarak tüketecekseniz iki kişilik; meze olarak tüketecekseniz üç kişilik olarak düşünebilirsiniz.

Malzemeler:

3 adet kapya (kırmızı) biber

Yarım büyük limon suyu

1 diş sarımsak ( isteğe bağlı miktarı arttırabilirsiniz)

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Bir tutam tuz

Bir tutam doğranmış dereotu (isteğe bağlı)

Nasıl Yapılır?

1.    Kapya biberler yıkandıktan sonra ocağa közlenmek üzere alınır. (Közleme tavasını kullandım. Dilerseniz tava da tercih edebilirsiniz. Elektrikli ocağı olanlar Fırında da bu işlemi gerçekleştirebilir.)

kapya biber
köz biber


2. Közlenen biberlerin dış kabukları soyulur ve iç çekirdeklerinden temizlenir, yıkanır.

ayıklanmış köz biber


3.    Temizlenen biberler jülyen olarak doğranır tabağa alınır.

kırmızı biber


4.  Üzerine rendelenmiş sarımsak, tuz, zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır. Dilerseniz servis esnasında bir tutam dereotu doğrayarak üzerine serperek servis edebilirsiniz.


köz biber salatası

makarna sosu

Bu güzel tarif yeri geldi soframda salata ve meze olarakta yer aldı yeri geldi makarnamda sos olarakta kullandım. Şiddetle denemenizi öneririm.

Afiyet Olsun



Yorumlar

  1. tam yaz salatası bu salatayı bende çok yaparım özellikle yazın

    YanıtlaSil

Yorum Gönder