Kaşarlı Közlenip Fırınlanmış Kırmızı Biber |
Yumuşak bir lezzetin tarifiyle geldim. Özellikle köfte
tariflerinin yanına meze olarak çok yakışmakta, benden demesi. Kahvaltılarda da
tercih edilmemesi için bir sebep göremiyorum.
Meze tarifi olduğundan malzeme miktarını dilerseniz
arttırabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
4-5 adet büyük Kapya (Kırmızı) biber
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Kaşar peyniri
Bir Tutam Tuz
Nasıl
Yapılır?
1. Kapya Biberler közlenmek için ocağa alınır. (Közleme tavasını kullandım. Dilerseniz tava
da tercih edebilirsiniz. Elektrikli ocağı olanlar Fırında da bu işlemi
gerçekleştirebilir.)
3.Biberlerin içi açılarak
kaşar peyniri dilimleri yerleştirilir. (dilerseniz rende kaşar peyniride tercih
edebilirsiniz.) Biberler dilimlenir (Tepsiye sığdırabilmek için biberlerin
büyüklüğünden ötürü 3 parçaya ayırdım.)
4. Biberler tepsiye dizilir. Üzerlerine bir tutam tuz atılır. 2 diş sarımsakta iri
parçalara bölünerek biberlerin üzerine serpilir. Zeytinyağı gezdirilerek tarif
fırına verilir. Yaklaşık 25-30 dakika 180 derecede pişirilir.
Good
Appetite
Afiyet
olsun
Yorumlar
Yorum Gönder