Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi

karnabahar yemeği
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi
Karnabahar mı?
Karnıbahar mı? Bu yazıyı yazmaya karar verdiğimde bu ikileme düşenlerdendim. Ne yazacağım Karnabahar mı, karnıbahar mı?
Deli sorular…
Doğrusunu şöyle belirteyim o zaman TDK’ ya göre “KARNABAHAR”. Söylenme şeklinden ötürü tıpkı benim gibi toplum içinde çoğu kişi tarafından “karnıbahar” diye bilinir.
Kış aylarında hemen hemen her köşe başında bulabileceğimiz bir sebzedir karnabahar.  Vücut için çok iyi bir lif kaynağı olmasıyla birlikte yağ yakıcı özelliğide vardır. Kışın en bol bulunan sebze olmasından ötürü çiğ, fırınlanmış, kızartılmış, haşlanmış  olarak çeşitli şekillerde tüketilir. Aşağıda kıymalı tarifini paylaştım.

Malzemeler:
-1 adet küçük-orta boy Karnabahar (karnabahar çok büyük ise yarısı)
-3 yemek kaşığı Sıvıyağ
-1 adet büyük boy Soğan
-100 gram Kıyma
-1 adet büyük boy Havuç
-2 buçuk yemek kaşığı Domates Salçası
-1 adet büyük boy Domates
karnabahar yemeği


Ön Hazırlık
Soğanlar yemeklik doğranır.
Havuçlar isteğe bağlı şekilde doğranır.
Karnabaharlar ayıklanır ve yıkanır. Ufak parçalara ayrılır.





Nasıl Yapılır?
1.Yemeklik doğranmış soğan ve kıyma sıvıyağ eklenerek tencerede kavrulur.

karnabahar tarifi

2. Soğanlar diriliğini kaybetmeye başladığında havuç eklenir ve 5 dakika  daha kavrulur.

karnabahar
3. Karnabahar, doğranmış domates ve salça eklenir, karıştırılır. Tencere kapağı kapalı şekilde malzemeler 5 dakika kısık ateşte lezzetleri birbirine geçmesi için pişirilir.
deneyim mutfakta
deneyim mutfakta
kıvamında yemek tarifi
karnabahar yemeği


4. Tenceredeki malzemelerin üstünü kapayacak şekilde su eklenir. Tuz serpilir. Tencere kapağı kapalı şekilde karnabaharlar yumuşayıncaya dek kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Yemeğin yanında bulgur pilavı ve yoğurt tercih edebilirsiniz.
Good Appetite
Afiyet olsun

Yorumlar