Zeytinyağlı Börülce Yemeği

zeytinyağlı börülce
Zeytinyağlı Börülce Yemeği

Baklagiller familyasına ait olan bu sebzeyi genelde Ege, Akdeniz, Marmara bölgelerinde görürüz. Bu bölgelere göre yemeğide çeşitli şekillere girmiştir.
Ege de Akdeniz de  çeşit çeşit yemeğinin yanı sıra salatasını mezesini bulurken, Marmara da ise bu çeşitlerin yanına mücveri de eşlik eder.
A vitamini deposu olup çok iyi bir protein kaynağıdır.
Faydaları saymakla bitmeyecek güzel bir sebzemiz daha ve zeytinyağlı  tarifi;
Malzemeler ;
1 kg börülce
1 Adet büyük soğan
3 Adet büyük domates
Yarım yemek kaşığı domates salçası
2,5 su bardağı su

1 çay bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 adet küp şeker (isteğe bağlı)

börülce yemeği tarifi

Ön hazırlık:
Börülceler temizlenir ve ayıklanır. Suya yatırılır.
Soğan isteğe bağlı şekilde  doğranır bir kaba alınır.
Domatesler isteğe bağlı şekilde doğranır farklı bir kaba alınır.

Nasıl Yapılır?
1. Yemeklik doğranmış soğan 1 çay bardağı zeytinyağı ile beraber diriliği kaybolana kadar tencerede kavrulur.
soğan
soğan


2. Suda beklettiğimiz börülceler süzülerek tencerede kavrulan soğanların üzerine eklenir ve karıştırılır. Tuz ve isteğe bağlı şeker eklenerek yemeğimiz, tencerenin ağzı kapalı şekilde kısık ateşte 5 dakika pişirilir.
börülce yemeği


3. Doğranmış domatesler eklenir (rendelenmiş halini de tercih edebilirsiniz). Yemek tencere ağzı kapatılarak kısık ateşte 5 dakika daha pişirilir.
zeytinyağlı börülce yemeği

4. Sonrasında 2,5 su bardağı su eklenir ve karıştırılır. Yaklaşık 40-50 dakika kısık ateşte tencere ağzı kapalı şekilde pişirilmeye bırakılır.
*Yanına serin mi serin yoğurt, mis  gibi domatesli pilav ya da bulgur pilavı tercih ederek tüketebilirsiniz.

zeytinyağlı börülce yemeği


Good Appetite
Afiyet olsun

Yorumlar