Zeytinyağlı Börülce Yemeği |
Baklagiller familyasına ait olan bu sebzeyi genelde
Ege, Akdeniz, Marmara bölgelerinde görürüz. Bu bölgelere göre yemeğide çeşitli
şekillere girmiştir.
Ege de Akdeniz de
çeşit çeşit yemeğinin yanı sıra salatasını mezesini bulurken, Marmara da
ise bu çeşitlerin yanına mücveri de eşlik eder.
A vitamini deposu olup çok iyi bir protein kaynağıdır.
Faydaları saymakla bitmeyecek güzel bir sebzemiz daha
ve zeytinyağlı tarifi;
Malzemeler
;
1 kg börülce
1 Adet büyük soğan
3 Adet büyük domates
Yarım yemek kaşığı domates salçası
2,5 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 adet küp şeker (isteğe bağlı)
Ön
hazırlık:
Börülceler
temizlenir ve ayıklanır. Suya yatırılır.
Soğan
isteğe bağlı şekilde doğranır bir kaba
alınır.
Domatesler
isteğe bağlı şekilde doğranır farklı bir kaba alınır.
Nasıl
Yapılır?
1. Yemeklik doğranmış soğan 1 çay bardağı zeytinyağı
ile beraber diriliği kaybolana kadar tencerede kavrulur.
2. Suda beklettiğimiz börülceler süzülerek tencerede
kavrulan soğanların üzerine eklenir ve karıştırılır. Tuz ve isteğe bağlı şeker
eklenerek yemeğimiz, tencerenin ağzı kapalı şekilde kısık ateşte 5 dakika
pişirilir.
3. Doğranmış domatesler eklenir (rendelenmiş halini de
tercih edebilirsiniz). Yemek tencere ağzı kapatılarak kısık ateşte 5 dakika
daha pişirilir.
*Yanına serin mi serin yoğurt, mis gibi domatesli pilav ya da bulgur pilavı tercih ederek tüketebilirsiniz.
Good
Appetite
Afiyet
olsun
Yorumlar
Yorum Gönder