Domatesli Pilav

Domatesli Pilav
Domatesli Pilav
Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağ (Eğer margarin tercih edecekseniz 1 yemek kaşığı margarin)
3 Adet büyük boy domates
1 adet tavuk bulyon (Knorr markasını tavsiye ederim)
1,5 su bardağı su
1,5 Su bardağı pirinç

Ön hazırlık:
Domatesler rendelenir.
Pirinçler yıkanır.

Nasıl Yapılır?
1. Tereyağı pilav yapacağımız tencereye ya da tavaya alınarak kısık ateşte tamamen eritilir.
pilav tarifi

2. Rendelenmiş domatesler eritilmiş tereyağı üzerine eklenerek kavrulur. (Domateslerin iyice pişmesi sağlanmalıdır. Sos kıvamına gelene kadar pişirilmeli)
domatesli pilav

3. Sos kıvamına gelen domateslerin üzerine 2 su bardağı su ve bulyon eklenerek karıştırılır. (Bulyon çözülene kadar arada karıştırmakta fayda var.) Suyun kaynaması beklenir.
domatesli pilav

4. Domatesli+Bulyonlu su kaynamaya başlayınca pirinçler ilave edilir ve karıştırılır. Tencere kapağı kapatılarak kısık ateşte 10 dakika boyunca pişmesi beklenir. 10 dakika sonra kısık ateşte  pilav tamamen suyunu çekmiş olacaktır. Tabi bu durum ocaktan ocağa farklılık gösterebileceğinden bu noktada  pişirme ihtiyacınıza göre biraz daha pişirebilir ya da ocaktan alabilirsiniz.
pilav yapmanın püf noktaları
Ocaktan aldıktan sonra  aceleniz yoksa pilavın en az 15 dakika demlenmeye bırakılması lezzetini alabilmesi için iyi olacaktır.
Demini alan “Domatesli Pilavımız” hazır. 
Dilerseniz karabiber, fesleğen, taze nane ile servis edebilirsiniz.
deneyim mutakta


Good Appetite

Afiyet olsun


Biraz sağlıklı yaşam, kiloyu koruyalım mottosuyla yaşadığımız için evde  pek pirinçli bir şey pişmiyor desem yalan olmaz. Aslında çok sevdiğimiz fakat  bahsettiğim sağlıklı yaşam, kilo almayalım bla bla.. felsefesi nedeniyle soframda nadir olarak yerini alan bir tarif: Domatesli pilav. Madem  öyle malzeme içine bulyonun işi ne diye düşünebilirsiniz. Hay hay açıklayayım: Tabiiki bulyonu her zaman tercih etmiyoruz. Tercih ettiğimizde de Knorr bu konuda güven sağlıyor.  Biraz daha pratik,  tabiiki kemik suyu, tavuk suyu da tercih edilebilir. Malesef her zaman el altında kemik tavuk suyu olmuyor.

Soframızın çiçeği domates pilavımızın püf noktalarına değinecek olursam;
-Tereyağı kullanılmayacaksa margarin tercih edebilirsiniz yukarda verdiğim ölçüye göre 1 yemek kaşığı yeterli olacaktır. Fazlası yemek içinde yoğun bir margarin koku ve tadını barındırır.

-Pişirme işlemini kesinlikle kısık ateşte en az 10 dakika olacak şekilde yapmanız yönünde

-Pişirme işlemi bittikten sonra pilav en az 15 dakika tencere ağzına temiz bir kağıt havlu koyularak kesinlikle demlenmeye bırakılmalı. (Eğer hazırlanan acele bir sofra ise tabiiki demlenmedende tüketebilirsiniz. Yalnız demlenme işlemi pilavın lezzetini bir tık daha arttırmakta bilginize..)

Ayrıca internette malzeme listesinde limon suyu yazan birkaç pilav tarifine denk gelmişsinizdir. Hiç gerek yok abartmaya kesinlikle belirttiğim şekilde denendiğinde  pişman etmeyecek bir tarif.




Yorumlar