Domatesli Pilav |
Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağ (Eğer margarin tercih edecekseniz 1 yemek kaşığı margarin)
3 Adet büyük boy domates
1 adet tavuk bulyon (Knorr markasını tavsiye ederim)
1,5 su bardağı su
1,5 Su bardağı pirinç
Ön
hazırlık:
Domatesler
rendelenir.
Pirinçler yıkanır.
Nasıl
Yapılır?
1. Tereyağı pilav yapacağımız tencereye ya da tavaya
alınarak kısık ateşte tamamen eritilir.
2.
Rendelenmiş domatesler eritilmiş tereyağı üzerine eklenerek kavrulur. (Domateslerin iyice pişmesi sağlanmalıdır. Sos
kıvamına gelene kadar pişirilmeli)
3. Sos kıvamına gelen domateslerin üzerine 2 su bardağı
su ve bulyon eklenerek karıştırılır. (Bulyon
çözülene kadar arada karıştırmakta fayda var.) Suyun kaynaması beklenir.
4. Domatesli+Bulyonlu su kaynamaya başlayınca pirinçler
ilave edilir ve karıştırılır. Tencere kapağı kapatılarak kısık ateşte 10 dakika
boyunca pişmesi beklenir. 10 dakika sonra kısık ateşte pilav tamamen suyunu çekmiş olacaktır. Tabi bu
durum ocaktan ocağa farklılık gösterebileceğinden bu noktada pişirme ihtiyacınıza göre biraz daha
pişirebilir ya da ocaktan alabilirsiniz.
Ocaktan
aldıktan sonra aceleniz yoksa pilavın en
az 15 dakika demlenmeye bırakılması lezzetini alabilmesi için iyi olacaktır.
Demini alan “Domatesli Pilavımız” hazır.
Good
Appetite
Afiyet
olsun
Biraz sağlıklı yaşam, kiloyu koruyalım mottosuyla
yaşadığımız için evde pek pirinçli bir şey
pişmiyor desem yalan olmaz. Aslında çok sevdiğimiz fakat bahsettiğim sağlıklı yaşam, kilo almayalım bla
bla.. felsefesi nedeniyle soframda nadir olarak yerini alan bir tarif: Domatesli
pilav. Madem öyle malzeme içine bulyonun
işi ne diye düşünebilirsiniz. Hay hay açıklayayım: Tabiiki bulyonu her zaman tercih
etmiyoruz. Tercih ettiğimizde de Knorr bu konuda güven sağlıyor. Biraz daha pratik, tabiiki kemik suyu, tavuk suyu da tercih
edilebilir. Malesef her zaman el altında kemik tavuk suyu olmuyor.
Soframızın çiçeği domates pilavımızın püf
noktalarına değinecek olursam;
-Tereyağı kullanılmayacaksa margarin tercih
edebilirsiniz yukarda verdiğim ölçüye göre 1 yemek kaşığı yeterli olacaktır.
Fazlası yemek içinde yoğun bir margarin koku ve tadını barındırır.
-Pişirme işlemini kesinlikle kısık ateşte en az 10
dakika olacak şekilde yapmanız yönünde
-Pişirme işlemi bittikten sonra pilav en az 15 dakika
tencere ağzına temiz bir kağıt havlu koyularak kesinlikle demlenmeye
bırakılmalı. (Eğer hazırlanan acele bir sofra ise tabiiki demlenmedende
tüketebilirsiniz. Yalnız demlenme işlemi pilavın lezzetini bir tık daha
arttırmakta bilginize..)
Ayrıca internette malzeme listesinde limon suyu yazan
birkaç pilav tarifine denk gelmişsinizdir. Hiç gerek yok abartmaya kesinlikle
belirttiğim şekilde denendiğinde pişman
etmeyecek bir tarif.
Yorumlar
Yorum Gönder