Barbunya Yemeği |
Gerek meze gerek yemek olarak tükettiğimiz en
tazesinden barbunya yemeği tarifini paylaşmak istedim. Yanına mis gibi bir yoğurt, soğan ve pilavın
herhangibir çeşitini tercih edebilirsiniz. (Domatesli Pilav tarifi İçin Tıklayınız)
Malzemeler:
(5-6 kişilik)
1 kilogram taze Barbunya
1 adet orta boy Soğan
1 adet Havuç
1 adet Biber
3 adet orta boy Domates
1 yemek kaşığı Domates Salçası
4,5 su bardağı su
Bir tutam Tuz
Yarım çay bardağı Zeytinyağı (ya da 1/4 çay bardağı sıvıyağ)
Ön
Hazırlık:
- -Soğan, Havuç, Biber isteğe bağlı şekilde
yemeklik doğranır ve bir kaba alınır
- -Domatesler rendelenir ya da doğranır farklı
bir kaba alınır.
Dipnot: 1 kilogram kabuklu barbunya ayıklanınca yaklaşık 700 –
800 gram kadar olmaktadır.
Nasıl
Yapılır?
1. Yemeklik
doğranan soğan, havuç, biber tencereye alınır. Yarım çay bardağı zeytinyağı (ya da 1/4 çay bardağı sıvıyağ) ilave edilerek 5 dakika boyunca ara ara karıştırılarak kavrulur.
2. Rendelenmiş domatesler ( ya da doğranmış) ve salça
eklenir 3 dakika kadar karıştırılarak pişirilir.
3. Barbunyalar pişen domatesli salçalı karışım üzerine
ilave edilir. Ara ara karıştırılarak 5 dakika daha bu şekilde pişirilir.
Good
Appetite
Afiyet
olsun
Yorumlar
Yorum Gönder