En Tazesinden Barbunya Tarifi

En tazesinden Barbunya Tarifi
Barbunya Yemeği

Gerek meze gerek yemek olarak tükettiğimiz en tazesinden barbunya yemeği tarifini paylaşmak istedim.  Yanına mis gibi bir yoğurt, soğan ve pilavın herhangibir çeşitini tercih edebilirsiniz. (Domatesli Pilav tarifi İçin Tıklayınız)
Malzemeler:
(5-6 kişilik)
1 kilogram taze Barbunya
1 adet orta boy Soğan
1 adet Havuç
1 adet Biber
3 adet orta boy Domates
1 yemek kaşığı Domates Salçası

4,5 su bardağı su
Bir tutam Tuz
Yarım çay bardağı Zeytinyağı (ya da 1/4 çay bardağı sıvıyağ)

                                                                             Ön Hazırlık:

barbunya tarifi
 -Barbunyalar ayıklanır ve yıkanır( Diğer yemeklik malzemeler hazırlanana kadar ayıklanmış barbunyaları su içinde bekletebilirsiniz.)
-          -Soğan, Havuç, Biber isteğe bağlı şekilde yemeklik doğranır ve bir kaba alınır
-          -Domatesler rendelenir ya da doğranır farklı bir kaba alınır.
Dipnot: 1 kilogram kabuklu barbunya ayıklanınca yaklaşık 700 – 800 gram kadar olmaktadır.


Nasıl Yapılır?
1.  Yemeklik doğranan soğan, havuç, biber tencereye alınır. Yarım çay bardağı zeytinyağı (ya da 1/4 çay bardağı sıvıyağ) ilave edilerek 5 dakika boyunca ara ara karıştırılarak kavrulur.
barbunya yemeği

2. Rendelenmiş domatesler ( ya da doğranmış) ve salça eklenir 3 dakika kadar karıştırılarak pişirilir.
barbunya nasıl pişirilir
3. Barbunyalar pişen domatesli salçalı karışım üzerine ilave edilir. Ara ara karıştırılarak 5 dakika daha bu şekilde pişirilir.
en tazesinden barbunya tarifi

4.Yaklaşık 4,5 su bardağı su ve tuz ilave edilirek karıştırılır. Tencere kapağı kapatılarak barbunyalar yumuşayıncaya kadar  kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. (Yaklaşık 50 dakika)
Taze barbunya


Good Appetite
Afiyet olsun

Yorumlar