Omlet

sütlü omlet
Omlet

Malzemeler ;
Ölçüler 2 kişilik için verilmiştir. Pişirmek için orta boy tava kullanılmıştır. Verilen ölçülerle daha çok porsiyon için, küçük boy tava da tercih edebilirsiniz. Ya da kişi sayısına bağlı malzeme sayısını arttırabilirsiniz.
omlet malzemeleri
omlet malzemeleri

3-4 adet yumurta (4 adet kullanıldı)
2 yemek kaşığı sıvıyağ (alternatif 2 yemek kaşığı zeytinyağı)
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam dereotu (isteğe bağlı)

*Tavanın yağlanması için bir miktar Tereyağı (alternatif olarak margarin,sıvıyağ,zeytinyağından herhangibirini kullanabilirsiniz.) 


Nasıl Yapılır?
omlet tarifi



1)Yumurtalar derin bir kaseye kırılır. Üzerine süt, sıvıyağ, dereotu, tuz eklenir.Malzemeler birbirine geçinceye kadar çırpılır.





omlet tarifi

2)Diğer taraftan pişirme sırasında  omletin yapışmaması için bir miktar tereyağı  tavada eritilerek tava yağlanmış hale getirilir. Omlet karışımımızın bir kısmı tavaya dökülür.

*(Kalın bir omlet tercih etmiyorsanız yumurtanın alt kısmı biraz pişince kenarlardan boşluk açarak üstte kalan yumurtanın boşluklara akmasını sağlayıp omleti ince hale getirebilirsiniz.)
3)Yumurta sertleşmeye başlayınca eğer ki tavanız iyi yağlanmışsa tavadan ayrılır hale gelecektir. Bu durumda servis tabağına ister katlayarak ister direkt alabilirsiniz.

*Kullanılacak her porsiyon için tava yeniden yağlanarak  karışım bitene kadar pişirme yöntemine devam edilir.
                                                                                                                                 Good Appetite
                                                                                                                                 Afiyet olsun

Yorum:
Kahvaltıların vazgeçilmezidir yumurta. Omlet ise onun vücut bulmuş hali. Omletin tonlarca çeşidini üretebilirsiniz, yaratıcılığınıza kalmış. Omletin lezzetli olabilecek en sade şeklini paylaştım. Hem pratik hem leziz ve hafif.  Malzemelerde yer alan sütü kimimiz tercih etmeyebilir yalnız kremamsı yumuşak tatları seviyorsanız kesinlikle bir miktar süt kullanmalısınız. Daha renkli bir omlet tercih ederseniz buradan en renklisinden omlet tarifine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Mutlu Günler sizinle olsun.

Yorumlar

Yorum Gönder