Omlet |
Malzemeler ;
Ölçüler 2 kişilik için verilmiştir. Pişirmek için orta boy tava kullanılmıştır. Verilen ölçülerle daha çok porsiyon için, küçük boy tava da tercih edebilirsiniz. Ya da kişi sayısına bağlı malzeme sayısını arttırabilirsiniz.
omlet malzemeleri |
3-4 adet yumurta
(4 adet kullanıldı)
2 yemek kaşığı
sıvıyağ (alternatif 2 yemek kaşığı zeytinyağı)
Yarım çay
bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam
dereotu (isteğe bağlı)
*Tavanın
yağlanması için bir miktar Tereyağı (alternatif olarak margarin,sıvıyağ,zeytinyağından
herhangibirini kullanabilirsiniz.)
Nasıl Yapılır?
1)Yumurtalar
derin bir kaseye kırılır. Üzerine süt, sıvıyağ, dereotu, tuz eklenir. Malzemeler birbirine geçinceye kadar çırpılır.
2)Diğer taraftan
pişirme sırasında omletin yapışmaması
için bir miktar tereyağı tavada
eritilerek tava yağlanmış hale getirilir. Omlet karışımımızın bir kısmı tavaya
dökülür.
*(Kalın bir
omlet tercih etmiyorsanız yumurtanın alt kısmı biraz pişince kenarlardan boşluk
açarak üstte kalan yumurtanın boşluklara akmasını sağlayıp omleti ince hale
getirebilirsiniz.)
3)Yumurta
sertleşmeye başlayınca eğer ki tavanız iyi yağlanmışsa tavadan ayrılır hale
gelecektir. Bu durumda servis tabağına ister katlayarak ister direkt alabilirsiniz.
*Kullanılacak
her porsiyon için tava yeniden yağlanarak
karışım bitene kadar pişirme yöntemine devam edilir.
Good Appetite
Afiyet
olsun
Yorum:
Kahvaltıların
vazgeçilmezidir yumurta. Omlet ise onun vücut bulmuş hali. Omletin tonlarca
çeşidini üretebilirsiniz, yaratıcılığınıza kalmış. Omletin lezzetli olabilecek
en sade şeklini paylaştım. Hem pratik hem leziz ve hafif. Malzemelerde yer alan sütü kimimiz tercih
etmeyebilir yalnız kremamsı yumuşak tatları seviyorsanız kesinlikle bir miktar
süt kullanmalısınız. Daha renkli bir omlet tercih ederseniz buradan en renklisinden omlet tarifine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Mutlu Günler sizinle olsun.
Ellerinize sağlık çok güzel tarif olmuş
YanıtlaSilTeşekkür ediyorumm :)
YanıtlaSilHem ekonomik,hem besleyici,teşekkürler.
YanıtlaSilKesinlikle :)
Sil