Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

Hemen hemen herkesin aklına Lokanta Usulü Mercimek Çorbası denilince “Un” kavramı geliyor.

Evet doğru tarifin içinde un var yalnız bir lokanta işletmediğimizi düşünürsek bu tarifte çok kısıtlı bir şekilde unu son aşamada kullanacağız.

Tarifi en saf mercimek haliyle sizlerle paylaşıyorum.

MALZEMELER:

*(200 ml lik bardak ölçü olarak kullanılmıştır.)

 

-1,5 (Bir buçuk) su bardağı Kırmızı Mercimek

-8 ya da 9 su bardağı Su

-Bir tutam Tuz ya da 1 adet Tavuk Suyu Bulyon (Tercihe Bağlı)

 

Servis Sırasında Tereyağı Sosu için

-2 dolu yemek kaşığı Tereyağı

-2 silme yemek kaşığı Un

-1 tatlı kaşığı Toz Kırmızı Biber


Nasıl Yapılır?

1.    Yıkanmış kırmızı mercimek tencereye alınır. Su ve tuz eklenir. Dilerseniz su miktarının bir kısmını ya da tamamını et suyu olarakta kullanabilirsiniz. Mercimek pişmeye bırakılır.

(Daha hızlı olması açısından bazen düdüklü tencere kullandığımda oluyor.)

kırmızı mercimek
çorba nasıl yapılır
2.   Pişen mercimeği süzgeçten ya da blenderdan geçirebilirsiniz.  Her ikiside bu tarif için tatmin edici olmakta olup bazen süzgeçten geçirmeye gerek duymadan hafif taneli şekilde de bir sonraki aşamaya geçerek servis ettiğimde oluyor😉
sade mercimek çorbası
3.
   Kenarda bir tavada 2 dolu yemek kaşığı Tereyağı, 2 silme yemek kaşığı Un, 1 tatlı kaşığı Toz Kırmızı Biber kızdırılır.
Tereyağı Sosu
çorba sosu
kırmızı biberli sos
kızdırılmış sos
4.    Servis tabağına alınan çorba üzerine kızdırılan tereyağı sosu karışımı gezdirilir.

Tabiiki herşeye limon sıkılmaz ama bu çorbaya sıkılır😊

Kaşığı tabağa daldırmadan limon eklemeyi unutmayın 🍋

Good Appetite

🍋










Yorumlar

Yorum Gönder