![]() |
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası |
Hemen hemen herkesin aklına Lokanta Usulü Mercimek
Çorbası denilince “Un” kavramı geliyor.
Evet doğru tarifin içinde un var yalnız bir lokanta
işletmediğimizi düşünürsek bu tarifte çok kısıtlı bir şekilde unu son aşamada
kullanacağız.
Tarifi en saf mercimek haliyle sizlerle paylaşıyorum.
MALZEMELER:
*(200 ml lik bardak ölçü
olarak kullanılmıştır.)
-1,5 (Bir buçuk) su bardağı Kırmızı Mercimek
-8 ya da 9 su bardağı Su
-Bir tutam Tuz ya da 1 adet Tavuk Suyu Bulyon (Tercihe
Bağlı)
Servis Sırasında Tereyağı Sosu için
-2 dolu yemek kaşığı Tereyağı
-2 silme yemek kaşığı Un
-1 tatlı kaşığı Toz Kırmızı Biber
Nasıl Yapılır?
1. Yıkanmış kırmızı mercimek tencereye alınır. Su ve tuz eklenir. Dilerseniz su miktarının bir kısmını ya da tamamını et suyu olarakta kullanabilirsiniz. Mercimek pişmeye bırakılır.
(Daha hızlı olması açısından bazen düdüklü
tencere kullandığımda oluyor.)
Tabiiki herşeye limon sıkılmaz ama bu
çorbaya sıkılır😊
Kaşığı tabağa daldırmadan limon eklemeyi unutmayın 🍋
Good Appetite
🍋
Harika
YanıtlaSilKesinlikle
Sil