![]() |
Brownie |
Öyle böyle bir tarifle gelmedim 😊
kimsenin bu lezzetten mahrum kalmasını istemiyorum.
Birkaç ufak dokunuşla tam istediğim kıvama ulaştığımı
aktarayım.
Kaç deneme yaşadık,
Brownie tatcaz diye kaç kez market keki tattık neler
keşfettik neler 😋
Uzun deneme süreçleri sonrası tecrübelerimi de sizlere
aktararak dikkat edilmesi gereken noktaları paylaşıyorum hemen 😊
Verdiğim malzemelerle damak çatlatan cinsten içi nemli ve
yoğun çikolata dokusunu hissedeceğiniz lezzete ulaşıyorsunuz.
Ufak bir kek olmasına rağmen dediğim gibi yoğun bir tat
olduğundan 5-6-7 kişi ile birlikte tüketebiliyorsunuz.
Çikolata oranını ilk yaptığım tarifte 300 gram tutmuştum gayet başarılı bir sonuç oldu. Bitter Çikolata seven biri değilim o yüzden oranları genellikle yarı yarıya bitter ve sütlü çikolata olarak tuttum. Sizlerde kendi damak zevkinize göre ayarlarsınız😉
Sonraki tariflerde kakao ekledim ve ilk tarifle yakaladığım
başarıyı hiçbir şekilde vermedi. Kakao kullanmayın hamuru sertleştiriyor ve
nemli bir brownie olmaktan çok market keklerine benziyor.
Sonraki tariflerde kakao ekledim ve ilk tarifle yakaladığım
başarıyı hiçbir şekilde vermedi. Kakao kullanmayın hamuru sertleştiriyor ve
nemli bir brownie olmaktan çok market keklerine benziyor.
Fırını mutlaka düşük ısıda ısıtın 160˚C de
😉
Ve pişirirken kesinlikle fansız şekilde pişirmeyi
atlamayın
Bazen elim arada fanlı ayara kaçtığı için kendime de hatırlatma olarak şuraya ekleyim 😁
O halde
MALZEMELER:
-Bir avuç iri taneli ayıklanmış Ceviz (isteğe bağlı)
-6 yemek kaşığı Tereyağı
-240 ya da 300 gram Çikolata
-3 yumurta
-1 su bardağı Toz Şeker
-1 su bardağından bir parmak eksik Un
-1 paket Vanilin
Diğer Gerekli Malzemeler;
-Borcam
-Mikser
-Yağlı Kağıt
Nasıl Yapılır?
1. Öncelikle iri taneli cevizleri tavada hafif şekilde kokusu çıkana dek kavuruyoruz. Kenara kaldırıp soğumaya bırakıyoruz.
3.
Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle
kabarana dek çırpıyoruz sonrasında çikolata+tereyağı karışımını ilave ederek yavaşça
karıştırıyoruz.
4.
Harmanlanan çikolatalı karışım üzerine kuru
malzemeleri de cevizle beraber ekleyerek spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
5. Harcı yağlı kağıt serdiğimiz kare/dikdörtgen küçük borcam içine dökerek önceden ısıtılmış olan 160˚C derece fırında alt üst fansız şekilde yaklaşık 25-30 dakika kontrollü pişiriyoruz.
Sonrasında ister küçük lokmalıklar halinde ya da büyük
dilimler halinde servis edebilirsiniz. Emin olun çikolataya ve brownieye
doyacaksınız 😊
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında muhafaza
edebilirsiniz. Tabi kalırsa 😋
Afiyet Olsun
🍫
Yorumlar
Yorum Gönder