Sevgililer Günü Tarifi: Brownie

sevgililer günü tarifi brownie
Brownie

Öyle böyle bir tarifle gelmedim 😊 kimsenin bu lezzetten mahrum kalmasını istemiyorum.

Birkaç ufak dokunuşla tam istediğim kıvama ulaştığımı aktarayım.

Kaç deneme yaşadık,

Brownie tatcaz diye kaç kez market keki tattık neler keşfettik neler 😋

Uzun deneme süreçleri sonrası tecrübelerimi de sizlere aktararak dikkat edilmesi gereken noktaları paylaşıyorum hemen 😊

Verdiğim malzemelerle damak çatlatan cinsten içi nemli ve yoğun çikolata dokusunu hissedeceğiniz lezzete ulaşıyorsunuz.

Ufak bir kek olmasına rağmen dediğim gibi yoğun bir tat olduğundan 5-6-7 kişi ile birlikte tüketebiliyorsunuz.

Çikolata oranını ilk yaptığım tarifte 300 gram tutmuştum gayet başarılı bir sonuç oldu. Bitter Çikolata seven biri değilim o yüzden oranları genellikle yarı yarıya bitter ve sütlü çikolata olarak tuttum. Sizlerde kendi damak zevkinize göre ayarlarsınız😉

Sonraki tariflerde kakao ekledim ve ilk tarifle yakaladığım başarıyı hiçbir şekilde vermedi. Kakao kullanmayın hamuru sertleştiriyor ve nemli bir brownie olmaktan çok market keklerine benziyor.

Sonraki tariflerde kakao ekledim ve ilk tarifle yakaladığım başarıyı hiçbir şekilde vermedi. Kakao kullanmayın hamuru sertleştiriyor ve nemli bir brownie olmaktan çok market keklerine benziyor.

Fırını mutlaka düşük ısıda ısıtın 160˚C de 😉

Ve pişirirken kesinlikle fansız şekilde pişirmeyi atlamayın

Bazen elim arada fanlı ayara kaçtığı için kendime de hatırlatma olarak şuraya ekleyim 😁

O halde

MALZEMELER:

-Bir avuç iri taneli ayıklanmış Ceviz (isteğe bağlı)

-6 yemek kaşığı Tereyağı

-240 ya da 300 gram Çikolata

-3 yumurta

-1 su bardağı Toz Şeker

-1 su bardağından bir parmak eksik Un

-1 paket Vanilin

Diğer Gerekli Malzemeler;

-Borcam

-Mikser

-Yağlı Kağıt

Nasıl Yapılır?  

1. Öncelikle iri taneli cevizleri tavada hafif şekilde kokusu çıkana dek kavuruyoruz.  Kenara kaldırıp soğumaya bırakıyoruz.

kavrulmuş ceviz

2. 6 yemek kaşığı tereyağını kısık ateşte tamamen eritip ocağın altını kapatıyoruz ve çikolatayı eriyen tereyağının üzerine ekliyoruz. Karıştırarak erime ve dağılma sürecini hızlandırıyoruz. Homojen bir kıvam elde edene dek karıştırmaya devam ediyoruz.
tereyağı
eriyen çikolata
çikolata şelalesi

3.    Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle kabarana dek çırpıyoruz sonrasında çikolata+tereyağı karışımını ilave ederek yavaşça karıştırıyoruz.

brownie nasıl yapılır
brownie hamuru

4.    Harmanlanan çikolatalı karışım üzerine kuru malzemeleri de cevizle beraber ekleyerek spatula yardımı ile karıştırıyoruz.

brownie yap
sevgililer günü tarifi
brownie kek hamuru

5. Harcı yağlı kağıt serdiğimiz kare/dikdörtgen küçük borcam içine dökerek önceden ısıtılmış olan 160˚C derece fırında alt üst fansız şekilde yaklaşık 25-30 dakika kontrollü pişiriyoruz.

BORCAM
brownie tarifi

brownie hamuru nasıl yapılır
brownie nasıl pişirilir

Sonrasında ister küçük lokmalıklar halinde ya da büyük dilimler halinde servis edebilirsiniz. Emin olun çikolataya ve brownieye doyacaksınız 😊

fırından çıkan brownie
dilimli brownie
lokma brownie


Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Tabi kalırsa 😋

Afiyet Olsun 

🍫







































Yorumlar