Kabak Çiçekleri |
Kabak çiçeğinin yenildiğini
hatta bundan dolma yapıldığını ilk duyduğum anı hatırlıyorum da ne kadar ilginç
gelmişti hatta zahmetli olacağınıda içimden geçirmiştim. Ve hatta yemek ismi ile
içeriği uyuşmayan materyalden oluşan bir yemek olabileceğinide düşünmüştüm. İşin
aslına gelirsek gerçekten zahmetli 😊
Arama motorlarına kabak
çiçeği yazdığınızda birkaç görselin yeraldığı ana sayfa içinde bir çok sorununda
arama motorunu meşgul ettiğini göreceksiniz.
Kabak çiçeğinin kapanmaması
için ne yapılır?
Kabak çiçeği ne zaman
toplanır?
Kabak çiçeği hangi mevsim
olur?
Kabak çiçeği nasıl
temizlenir?
Kabak çiçeği yıkanmalı mı
yıkanmamalı mı?
Kabak çiçeği yenir mi?
Kabak çiçeği nasıl
tüketilir?
Kabak çiçeğinden nasıl
yemekler yapılır?
Gibi………
Evet şuan burada kendi
deneyimlerimi aktararak kabak çiçeğinin nasıl temizlendiğine yer vereceğim 😊
Öncelikle belirteyim yaprakları
o kadar narin ve inceki ufak bir temasta yırtılmaya müsait. Çiçekler nazik
şekilde su altında yıkanır. Üzerindeki biriken suyu süzülmeye bırakarak
yapraklardan bir nebze uzaklaştırabilirsiniz. Açıkçası direkt tarifi
uygulayacağım için kurulamaya gerek görmedim. Kurulamayı tercih edenlerde var
fakat belirttiğim gibi yapraklar aşırı hassas kurulamak yerine süzgece alarak
üzerindeki suyun süzülmesini bekleyebilirsiniz.
3.Uç kısımlarında bulunan
yeşil sapı ve dikenli yaprakları yapraklara zarar vermemeye dikkat ederek
koparılır. Artık çiçekler dolma yapımı için hazır hale geldi.
Yorumlar
Yorum Gönder