Zeytinyağlı Sarmaşık Otu Kavurması |
Sarmaşık acılığını ama zeytinyağı ile yakaladığı uyumu
tarif etmesi zor onlarca çeşit Ege otlarından sadece bir tanesi J
Tilkişen, Yabani Kuşkonmaz ya da Acı Ot isimleriyle de bilinmektedir. Tam bir
şifa kaynağıdır.
Acılığı tıpkı daldan yeni düşen zeytinin işlenmemiş
halinin ağızda bıraktığı acılığa benzer.
Yöre pazarlarında mevsiminde rahatlıkla bağ bağ demet
demet bulabilirsiniz.
Yaklaşık 1 kg Sarmaşık Otu
2 adet Doğranmış
Soğan
6-7 dal doğranmış Pırasa
6 adet Yumurta ya da 4 adet orta boy Yumurta
1 Su Bardağı Zeytinyağı
Bir tutam Tuz
Sarmaşık
Otu- Tilkişen-Yabani Kuşkonmaz- Acı Ot nasıl ayıklanır?
Ayıklanmış Sarmaşık Otları (sol taraf <-kullanılacak kısımlar sağ taraf->kullanılmayacak kart kısımlar) |
Ön
Hazırlık:
Ayıklanan sarmaşık otları yıkanır. Yıkama sırasında
otlar hızlı şekilde yıkanır suyunun süzülmesi için süzgece alınır. Ot su ile ne
kadar çok temas ederse acılığı artmakta o sebeple mümkün olduğunca su ile
temasını kısa tutuyoruz. Süzgece alınan otlar doğranır ve bir kaba alınır. (
Tekrar not: Otları doğradıktan sonra yıkamayın kesilen bölgeleri su ile temas
ettikçe acılığı artacaktır)
Nasıl Yapılır:
1.
Zeytinyağı soğan tencereye alınır ve soğan hafif
diriliğini kaybedene dek kavrulur.
2. Diriliğini kaybeden soğanlar üzerine doğranmış
pırasalar eklenir. Ve pırasalarda diriliğini kaybedene dek karıştırılarak
kavrulur.
3.
Sıra sahnenin güzeli sarmaşık otunda J Doğranmış kenarda bekleyen sarmaşık otları
kavrulan soğan pırasa karışımı üzerine eklenir ve karıştırılarak kavrulur.
Yorumlar
Yorum Gönder