Kestaneli Kabak Tatlısı |
Balkabaklarının ortaya çıkmasıyla hemen her yörede yapılan klasik yöresel sonbahar tatlımızdan biridir "Kabak Tatlısı". Anneanne babaanne evinden tutun en ünlü restaurantların menülerine kadar hemen her yerde kendisine yer verilir. Seveni kadar sevmeyenide çoktur. Unutmadan, kurulan her 5 yılbaşı sofrasının 3 ünde tatlı olarak yerini sağlamlaştırmıştır. Geri kalan 2 sini Ayva tatlısı oluşturmakta J
Benim dünyamda da insanlar ikiye ayrılıyor “Kabak tatlısını sevenler” ve “Kabak tatlısını sevmeyenler” olarak. Sevmeyenlerin dilinde pelesenk olmuş söylemdir bu: Kabaktan tatlı mı olur? Evet olur çünkü o bir BALKABAĞI hıh…..
Biz çoğunlukla sadece tatlı olarak ele alıyoruz arada
böreğini mücverini sinkonta yapmaya çalışıyoruz fakat elalemin yabancısı
bununla neler neler yapıyor. Sadece tatlı olarak bile envai çeşidi mevcut
turtasından cheesecake wrapleri
tacolarına kadar.
Bu tarifimde kestaneyle beraber yaparak kabak tatlısını
ele aldım. Sonbahar kokulu tatlı ortaya çıktı.
Bu
sebeple kestaneleri öncelikle suda haşlıyoruz. Ve kabaklarla beraber haşlanmış
kestaneleri şekere bir gece yatırıp beraber pişiriyoruz. Sonuç kabak, şeker ve
kestane aroması birbirine geçmiş şekilde mükemmel bir tatlı ortaya çıkıyor.
Kestaneleri bu şekilde hem kestane şekeri haline dönüştürmüşte oluyoruz. Kabak
ve kestanenin uyumu mükemmel mammma miaaa… (bunu yapın)
Malzemeler:
2
dilim bal kabağı (kullandığım bal kabakları kabuklu haliyle 1 kg ya denk
geliyordu)
2
su bardağı toz şeker
Birkaç
adet soyulmuş kestane ( 9 adet kullandım)
Üzeri için (isteğe bağlı):
Fındık, Ceviz, Tahin, Pekmez
Ön hazırlık
Balkabakları
kabuklarından temizlenir ve isteğe bağlı şekilde dilimlenir
Nasıl Yapılır?
1. Sert Kabuklarından soyulmuş olan kestaneleri kaynayan suya atarak 10 dakika kaynatalım. Sonra kaynayan sudan çıkaralım. Sert kabuğun iç kısmında yer alan kahverengi kabuğumsu yapılar bu sayede soyulacaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder