Zeytinyağı-Sarımsak Soslu Karnabahar Salatası |
Buzdolabında çiğ olarak uzun süre saklanabilen en dayanıklı sebzedir.Belli bir süre sonra karnabahar yüzeyinde küçük siyah kahve renkli noktacık şeklinde lekelenmeler meydana gelir. Karnabaharın bu bölümlerini bıçak yardımı ile temizleyerek yine kullanabilirsiniz. Tıpkı bu tarifte benim yaptığım gibiJ
Karnabahar kök bir sebzedir. Şekil itibariyle brokoliye çok benzer. Tat olarak her sebze ile yanyana geldiğinde pek uyum yakaladığını söylemek bence zor. Örneğin beşamel sos ile yapılan kiş tariflerinde pek tat olarak bir uyum sağladığını söyleyemeyeceğim. Genelleyecek olursam tek başına sen bir harikasın sevgili karnabahar J
Yemeğinden kızartmasına turşusuna kadar türlü türlü şekle soktuğumuz bir sebze değil midir? Salatası neden olmasın. O kadar güzel lezzetli ve hafif bir tarif ki bir o kadar da kolay. Fazla malzemeye ihtiyacınız yok. Pratik.
Malzemeler:
Yarım
Karnabahar
Yarım
çay bardağı Zeytinyağı
Yarım
Limon Suyu
1
adet büyük diş Sarımsak
Tuz
Ön hazırlık
Küçük ağaç şekilleri korunarak karnabahar dallarından kök bölümünden ayrılır. Ayrı bir kaseye alınır yıkanır. (Kullanacağınız karnabaharın yüzeyinde küçük lekelenmeler varsa bu bölümlerini bıçak yardımı ile temizleyerek kullanabilirsiniz.)
Nasıl Yapılır?
1.
Karnabaharlar soğuk su dolu derin bir tencereye
haşlanmak için alınır. Yumuşayana dek haşlanır. Genellikle 20 dk da haşlama
işlemi tamamlanıyor.
2.
Haşlanan karnabaharlar süzülerek salata
olarak sunacağımız bir kaseye yada tabağa alınır.
4.
Hazırlanan salata sosu karnabahar üzerinde
gezdirilir. Ve karnabaharlar parçalanmadan sos her tarafına ulaşacak şekilde
karıştırılır. Bu aşamada tadına bakıp dilerseniz tuzu az ise tuzunu
ayarlayabilirsiniz. Biraz renk katmak istersenizde pul biber ve ufak limon
dilimlerinden yardım alabilirsiniz..
Hazırlanan salata sosu karnabahar üzerinde
gezdirilir. Ve karnabaharlar parçalanmadan sos her tarafına ulaşacak şekilde
karıştırılır. Bu aşamada tadına bakıp dilerseniz tuzu az ise tuzunu
ayarlayabilirsiniz. Biraz renk katmak istersenizde pul biber ve ufak limon
dilimlerinden yardım alabilirsiniz.
Afiyet
Olsun
Yorumlar
Yorum Gönder