Sağlıklı Bir Tarif->Zeytinyağı Sarımsak Sosu ile Karnabahar Salatası

 

karnabahar salata
Zeytinyağı-Sarımsak Soslu Karnabahar Salatası

Buzdolabında çiğ olarak uzun süre saklanabilen en dayanıklı sebzedir.Belli bir süre sonra karnabahar yüzeyinde küçük siyah kahve renkli noktacık şeklinde lekelenmeler meydana gelir. Karnabaharın bu bölümlerini  bıçak yardımı ile temizleyerek yine kullanabilirsiniz. Tıpkı bu tarifte benim yaptığım gibiJ

Karnabahar kök bir sebzedir. Şekil itibariyle brokoliye çok benzer. Tat olarak her sebze ile yanyana geldiğinde pek uyum yakaladığını söylemek bence zor. Örneğin beşamel sos ile yapılan kiş tariflerinde pek tat olarak bir uyum sağladığını söyleyemeyeceğim.  Genelleyecek olursam tek başına sen bir harikasın sevgili karnabahar J

Yemeğinden kızartmasına turşusuna kadar  türlü türlü şekle soktuğumuz bir sebze değil midir? Salatası neden olmasın. O kadar güzel lezzetli ve hafif bir tarif ki bir o kadar da kolay. Fazla malzemeye ihtiyacınız yok. Pratik.

Malzemeler:

Yarım Karnabahar

Yarım çay bardağı Zeytinyağı

 Sosu için

Yarım Limon Suyu

1 adet büyük diş Sarımsak

Tuz

 Üzeri için İsteğe bağlı Pulbiber

Ön hazırlık


Küçük ağaç şekilleri korunarak karnabahar dallarından kök bölümünden ayrılır. Ayrı bir kaseye alınır yıkanır. (Kullanacağınız karnabaharın yüzeyinde küçük lekelenmeler varsa bu bölümlerini bıçak yardımı ile temizleyerek kullanabilirsiniz.)

karnabahar nasıl ayıklanır

karnabahar sebze

Nasıl Yapılır?

1.    Karnabaharlar soğuk su dolu derin bir tencereye haşlanmak için alınır. Yumuşayana dek haşlanır. Genellikle 20 dk da haşlama işlemi tamamlanıyor.

karnabahar salatası
haşlanmış karnabahar
karnabahar nasıl pişirilir

2.    Haşlanan karnabaharlar süzülerek salata olarak sunacağımız bir kaseye yada tabağa alınır.

karnabahar nasıl haşlanır


3. Ufak bir kasede salata sosu için yarım limon suyu, 1adet rendelenmiş (ezilmiş-kıyılmış) büyük diş sarımsak, bir miktar tuz karıştırılır.

salata sosu

4.    Hazırlanan salata sosu karnabahar üzerinde gezdirilir. Ve karnabaharlar parçalanmadan sos her tarafına ulaşacak şekilde karıştırılır. Bu aşamada tadına bakıp dilerseniz tuzu az ise tuzunu ayarlayabilirsiniz. Biraz renk katmak istersenizde pul biber ve ufak limon dilimlerinden yardım alabilirsiniz..    Hazırlanan salata sosu karnabahar üzerinde gezdirilir. Ve karnabaharlar parçalanmadan sos her tarafına ulaşacak şekilde karıştırılır. Bu aşamada tadına bakıp dilerseniz tuzu az ise tuzunu ayarlayabilirsiniz. Biraz renk katmak istersenizde pul biber ve ufak limon dilimlerinden yardım alabilirsiniz.

karnabahar salatası nasıl yapılır


Afiyet Olsun


Yorumlar