Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi |
Zeytinyağının en çok
yakıştığı fasulye türüdür: Çalı Fasulyesi
Etsiz Kıymasız bir tarif…
İster sıcak, ister soğuk
tüketebilirsiniz. Hem yaza hem kışa hitap eder.
Sıcakken yufka arasına çok
yakışır yanınada miss gibi bir ayran ve soğan… Hmmmm..
Soğudukça da lezzet değeri 10 a katlanır.
Yapım aşamasında belirttiğim adımlara göre ilerlerseniz sizde
benimle hemfikir olacaksınız.
Ön Hazırlık:
-Fasulyeler
yıkanır ve kenar kısımlarında kılçık kalmayacak şekilde ayıklanır. Ayıklanan
fasulyeler isteğe bağlı şekilde (bazen bütün kullandığım olmuştur) 2 ye 3 e
bölünerek suya yatırılır.
-Soğan
isteğe bağlı şekilde doğranır.
-Domatesler
kabukları soyularak 4 e bölünür.
Malzemeler:
1
kg Çalı Fasulye
1
çay bardağı Zeytinyağı
1
adet büyük boy Soğan
3
adet büyük boy Domates
4
küp Şeker
1
tatlı kaşığı Tuz
2,5
su bardağı Su
Nasıl Yapılır?
1.Tencereye
zeytinyağı ve doğranan soğanlar eklenir. Soğanlar diriliğini kaybetmeye başlayana dek
kavrulur.
2.
Hafif diriliğini kaybetmiş soğanlar üzerine fasulyeler eklenir. Tencerenin
kapağı kapatılarak kısık ateşte yaklaşık
5 dakika rengi değişene dek pişirilir. ( bu zaman zarfında fasulyeler
hala diriliğini korumaya devam edecektir renginde parlak şekilde koyulaşma görülecek)
3.
Fasulyeler karıştırılır. Üzerine küp şeker, tuz ve domatesler ilave edilerek tekrar tencerenin
kapağı kapatılır. Yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edilir.
4.
Son olarak 2,5 su bardağı eklenir tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık 30
dakika daha kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.
Good Appetite
Afiyet
olsun
Yorumlar
Yorum Gönder