Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi

zeytinyağlı çalı fasulyesi tarifi
Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi

Zeytinyağının en çok yakıştığı fasulye türüdür: Çalı Fasulyesi
Etsiz Kıymasız bir tarif…
İster sıcak, ister soğuk tüketebilirsiniz. Hem yaza hem kışa hitap eder.
Sıcakken yufka arasına çok yakışır yanınada miss gibi bir ayran ve soğan… Hmmmm..
Soğudukça da  lezzet değeri 10 a katlanır.
Yapım aşamasında  belirttiğim adımlara göre ilerlerseniz sizde benimle hemfikir olacaksınız. 
Ön Hazırlık:
-Fasulyeler yıkanır ve kenar kısımlarında kılçık kalmayacak şekilde ayıklanır. Ayıklanan fasulyeler isteğe bağlı şekilde (bazen bütün kullandığım olmuştur) 2 ye 3 e bölünerek suya yatırılır.
fasulye nasıl ayıklanır


-Soğan isteğe bağlı şekilde doğranır.
-Domatesler kabukları soyularak 4 e bölünür.

Malzemeler:
1 kg Çalı Fasulye
1 çay bardağı Zeytinyağı
1 adet büyük boy Soğan
3 adet büyük boy Domates
4 küp  Şeker
1 tatlı kaşığı Tuz
2,5 su bardağı Su

Nasıl Yapılır?
1.Tencereye zeytinyağı ve doğranan soğanlar eklenir. Soğanlar diriliğini kaybetmeye başlayana dek kavrulur.
fasulye tarifi

2. Hafif diriliğini kaybetmiş soğanlar üzerine fasulyeler eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte yaklaşık  5 dakika rengi değişene dek pişirilir. ( bu zaman zarfında fasulyeler hala diriliğini korumaya devam edecektir renginde parlak şekilde koyulaşma görülecek)
deneyim mutfakta
etsiz fasulye tarifi
fasulye tarifi

3. Fasulyeler karıştırılır. Üzerine küp şeker, tuz ve  domatesler ilave edilerek tekrar tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edilir.
zeytinyağlı çalı fasulye tarifi
vegan tarifler

4. Son olarak 2,5 su bardağı eklenir  tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık 30 dakika daha kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.
Good Appetite
Afiyet olsun

Yorumlar