Jalapeno turşusu (Meksika Biberi) |
Hazır yerine kendi turşunuzu yapıp sonrasında lezzetinden dört köşe olmak gibisi var mı?
Tabii ki yok J Meksika biberi ile
turşu, nam-ı diğer jalapeno turşusu nasıl
kurulur bahsetmek istiyorum.
Biberler olduğunca koyu yeşil bir kıvamda ve küt
olmalıdır. Bazı market ve manavlarda jalapeno biber çoğunluklada “meksika
biberi” ya da “acı biber turşuluk” olarak bulabilirsiniz.
Turşu suyu için belirttiğim ölçüleri tereddüt yaşamadan
gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz.
Malzemeler:
1 Kg Meksika Biberi (Jalapeno)
4 su bardağı Su
2 su bardağı Üzüm Sirkesi
2 Yemek kaşığı Tuz
Birkaç diş Sarımsak
Nasıl
Yapılır?
1. Öncelikle işe turşu için kullanacağımız suyu
hazırlamakla başlıyoruz. Tencere ocağa alınır içine tuz, su sarımsaklar ve
sirke eklenir. Oluşturduğumuz karışımı
kaynatıyoruz. Sonrasında bir kenara alıp biraz ılımasını bekliyoruz.
2.
Güzelce yıkadığımız biberleri jalapeno biber turşusuna özgü görünümü
yaratabilmek için verev şekilde kesiyoruz.
3.Turşumuzu kurmak için ayarladığımız temiz kavanozların
içine bir tutam nohut ekliyoruz ( Nohut turşu suyu içinde sirkeden ötürü oluşan
asiditeyi bir nebze yok edecektir bu yüzden gerekli diyebilirim.).
4.Biberler kavanozlara sıkıştırılarak doldurulur.
5. Artık bu aşamada kenarda ılımaya bıraktığımız turşu
suyu karışımımızı ekleme vakti. Kepçe yardımı ile kavanozlara sirkeli turşu
suyu doldurulur.
En son
üst kısıma sirkeli su ile kaynattığımız sarımsaklar eklenir ve kavanozlar
kapaklanır. Dilerseniz sarımsak hiç eklemeyebilirsiniz. Eklemenizi tavsiye
ederim Turşuya hafif bir aroma vermektedir.
-Biberlerinizin çiğ renginin birkaç saat içinde
koyulaşmaya başladığını göreceksiniz. Turşularımız en erken 10 gün sonra hazır . Bu süre içinde kavanozlarımızı
karanlık bir yerde bekletmeyi unutmuyoruz.
Sonrasında pilavlarınızın, et yemeklerinizin ,
salatalarınızın, çiğ köftelerinizin hatta çorbalarınızın yanında severek tüketebilirsiniz.
Good Appetite
Afiyet
olsun
Yorumlar
Yorum Gönder