Meksika Biberi ile Jalapeno Turşusu Nasıl Yapılır?

Meksika Biberi İle Jalapeno Turşusu Nasıl Yapılır?
Jalapeno turşusu (Meksika Biberi)

Hazır yerine kendi turşunuzu yapıp sonrasında  lezzetinden dört köşe olmak gibisi var mı? Tabii ki yok J Meksika biberi ile turşu,  nam-ı diğer jalapeno turşusu nasıl kurulur bahsetmek istiyorum.
Biberler olduğunca koyu yeşil bir kıvamda ve küt olmalıdır. Bazı market ve manavlarda jalapeno biber çoğunluklada “meksika biberi” ya da “acı biber turşuluk” olarak bulabilirsiniz.
meksika biberi
Turşu suyu için belirttiğim ölçüleri tereddüt yaşamadan gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz.
Malzemeler:
1 Kg Meksika Biberi (Jalapeno)
4 su bardağı Su
2 su bardağı Üzüm Sirkesi
2 Yemek kaşığı Tuz
Birkaç diş Sarımsak

Nasıl Yapılır?
1. Öncelikle işe turşu için kullanacağımız suyu hazırlamakla başlıyoruz. Tencere ocağa alınır içine tuz, su sarımsaklar ve sirke eklenir.  Oluşturduğumuz karışımı kaynatıyoruz. Sonrasında bir kenara alıp biraz ılımasını bekliyoruz.

Turşu suyu nasıl yapılır
Turşu suyu ev yapımı
Turşu hazırlığı
turşu suyu

2. Güzelce yıkadığımız biberleri jalapeno biber turşusuna özgü görünümü yaratabilmek için verev şekilde kesiyoruz.
jalapeno


3.Turşumuzu kurmak için ayarladığımız temiz kavanozların içine bir tutam nohut ekliyoruz ( Nohut turşu suyu içinde sirkeden ötürü oluşan asiditeyi bir nebze yok edecektir bu yüzden gerekli diyebilirim.).
ev yapımı jalapeno biber turşusu


4.Biberler kavanozlara sıkıştırılarak doldurulur.
ev yapımı jalapeno turşusu

5. Artık bu aşamada kenarda ılımaya bıraktığımız turşu suyu karışımımızı ekleme vakti. Kepçe yardımı ile kavanozlara sirkeli turşu suyu doldurulur.
Meksika Biberi İle Jalapeno Turşusu Nasıl Yapılır?


En son üst kısıma sirkeli su ile kaynattığımız sarımsaklar eklenir ve kavanozlar kapaklanır. Dilerseniz sarımsak hiç eklemeyebilirsiniz. Eklemenizi tavsiye ederim Turşuya hafif bir aroma vermektedir.
Meksika Biberi Jalapeno Turşusu
-Biberlerinizin çiğ renginin birkaç saat içinde koyulaşmaya başladığını göreceksiniz. Turşularımız en erken 10 gün  sonra hazır . Bu süre içinde kavanozlarımızı karanlık bir yerde bekletmeyi unutmuyoruz.
Sonrasında pilavlarınızın, et yemeklerinizin , salatalarınızın, çiğ köftelerinizin hatta çorbalarınızın yanında severek tüketebilirsiniz.
Meksika Biberi İle Jalapeno Turşusu Nasıl Yapılır?

Good Appetite
Afiyet olsun


Yorumlar