Mercimek Köftesi |
Bol
protein deposudur.
Sevmeyeni
yoktur. Kısa ve net bir cümle oldu değil mi?
Bırakın
altın günlerinin tarifi olmayı, yeri gelince veganların bile vazgeçemediği bir
lezzettir Mercimek Köftesi. Benim ise favori tariflerimdendir.
Şimdiden yapacakların
ellerine sağlık…
Malzeme:
1
su bardağı Kırmızı Mercimek
3,5 su bardağı Su
1,5
su bardağı İnce Bulgur
2
adet ince doğranmış orta boy Soğan
Yarım çay bardağı Zeytinyağı
3
yemek kaşığı Domates Salçası
2
yemek kaşığı Pul Biber
1
tatlı kaşığı Karabiber
Yarım
yemek kaşığı İsot (isteğe bağlı)
1
yemek kaşığı Tatlı Toz Kırmızı Biber
Bir tutam tuz
Bir tutam tuz
Yarım
demet kıyılmış Maydanoz
3
baş kıyılmış Yeşil Soğan
Marul
Limon
Nasıl Yapılır?
1.
Mercimekler yıkanır ve tencereye alınarak
3,5 su bardağı su ilave edilerek yumuşayana dek haşlanır.
2. 1,5
su bardağı ince bulgur yoğurma
yapacağımız herhangibir kaba ya da tepsiye alınır. Üzerine yumuşayana dek
haşladığımız mercimek sıcak olacak şekilde ilave edilir ve karıştırılır. Bu
şekilde bulgurların yumuşaması için beklemeye alınır. Bu sırada 3. Adıma geçebilirsiniz.
3.
Diğer taraftan ayrı bir tavada ince doğranmış soğanlar zeytinyağı (ya da
sıvıyağ) ile kavrulur.
4.
Kavrulan soğanlar üzerine domates salçası ilave edilerek karıştırılır ve 1-2
dakika daha kavrulur.
5.
Domates salçalı karışım üzerine baharatlarla bir tutam tuz eklenir ve karıştırılır. Ocağın altı kapatılır. (Ev salçası kullandığımdan tuz eklemeden tarifi yaptım sizde tadarak duruma göre kontrollü ilerleyebilirsiniz.)
6.
Karışım, beklemeye aldığımız mercimek-bulgur karşımına eklenir ve kaşık yardımı ile karıştırılır. Malzememiz
biraz ılıdıktan sonra yoğrulmaya başlanır.
7.Yoğurduğumuz
malzeme içine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanlar eklenerek tekrar yoğurulur.
Yoğurma sırasında dilerseniz kontrollü şekilde biraz limon suyu ekleyebilirsiniz.
Yoğurma işlemi sonrasında parçalar koparıp köfte şekli verilerek mercimek
köftelerimiz hazırlanır.
Sıcak
bir çay ve marul-limon eşliğinde servis edilir.
Good Appetite
Afiyet
olsun
çok nefis olmuş, ellerinize sağlık....
YanıtlaSil