Yedikçe Yedirten Brownie Kurabiye Tarifi

Brownie Kurabiye
Brownie Kurabiye

Tarif denerken her zaman tereddüt yaşarım. Açıkçası o kadar malzeme ve emek sonrası istenilen lezzete ulaşamamak  hem sinir bozucu hem heves kırıcı olmuştur çoğumuz için. Bu blogu oluşturma sebebimde ölçüsü ve kıvamı yerinde olan tarifleri herkese ulaştırmak. Bir tarifi birçok kurguyla deneyerek  paylaşıyorum ve bu sebeple tariflerimde detayları  atlamadan aktarmaya çalışıyorum.

Yine birçok denemeden sonra artık paylaşabilirim dediğim bir tarif.
İster kahve yanına ikramlık, isterseniz çay saatinizde tüketebileceğiniz harika bir tarif.
Ayrıca söylemeden geçmeyeyim yedikçe yedirten bir lezzete sahip..
Aşağıda verdiğim ölçülerle yapıldığında yaklaşık 16-17 adet kurabiye çıkmaktadır.
Malzemeler:
Hamuru için;
100 gram margarin ( oda sıcaklığında olursa iyi olur)
1 çay bardağı sıvıyağ (Ayçiçek yağı)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un

Şerbeti için;
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker

Süslemek için (isteğe bağlı);
Ceviz
Fındık
Hindistan Cevizi
Badem
Antep Fıstığı
Dondurulmuş Meyveler

Nasıl Yapılır?
1. Öncelikle şerbeti için 1 su bardağı su ve 1 su bardağı şeker karıştırılarak ocağa alınır. Şeker tamamen eriyip kaynamaya başlayınca ocaktan alınır. Hazırlanan şerbet derin bir kaba alınarak ılımaya bırakılır.
ıslak kurabiye


2. Hamuru için, derin bir kapta;
100 gram margarin,
1 yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu ve vanilin
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un karıştırılır ve hamurun rengi homojen bir görünüm alana kadar yoğurulur.
kurabiye hamuru
brownie

3. Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye (ya da iyi şekilde yağlanmış tepsiye) dizilir.

* Yağlı kağıt kullanmak her zaman temiz ve pratik bir yöntem. Elinizde yağlı kağıt yoksa kurabiyelerin pişerken yapışmaması için tepsinizi çok iyi şekilde yağlamanız gerekmektedir. Bu konuda sürülmesi kolay yumuşak margarin yağları öncelikle tercih edebilirsiniz.
brownie kurabiye

4.(Fırını önceden ısıtmanıza gerek yok. )Kurabiyeler 200 derece fırında 15 dakika pişirilir.

(Fırından fırına göre pişirme süresi değişiklik göstereceğinden tavsiyem 10 dakika sonrasında kontrollü ilerlemeniz. Kurabiyelerin yüzeyi çatladığında pişmiş olduğunu anlayabiliriz.)
ıslak kurabiye

5. Pişen sıcak kurabiyeler önceden hazırladığımız şerbete batırılıp çıkarılır, servis tabağına alınır. 

(Hazırladığımız kurabiye şerbeti hemen çekebildiğinden, şerbetin içinde kurabiyeleri bekletmeden çıkarmalısınız. Şerbete batırdığınız kurabiyeyi, şerbet içinde ters yüz edip çıkarmanız yeterli olacaktır.)
kurabiye yapımı
kakaolu kurabiye

İsteğe bağlı fındık, ceviz, antep fıstığı, hindistan cevizi, badem, dondurulmuş meyvelerle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
yedikçe yedirten brownie kurabiye
Good Appetite
Afiyet olsun



Yorumlar