Brownie Kurabiye |
Tarif denerken her zaman tereddüt yaşarım. Açıkçası o kadar malzeme ve emek sonrası istenilen lezzete ulaşamamak hem sinir bozucu hem heves kırıcı olmuştur çoğumuz için. Bu blogu oluşturma sebebimde ölçüsü ve kıvamı yerinde olan tarifleri herkese ulaştırmak. Bir tarifi birçok kurguyla deneyerek paylaşıyorum ve bu sebeple tariflerimde detayları atlamadan aktarmaya çalışıyorum.
Yine birçok denemeden sonra artık paylaşabilirim dediğim bir tarif.
İster kahve yanına ikramlık, isterseniz çay saatinizde tüketebileceğiniz harika bir tarif.
Ayrıca söylemeden geçmeyeyim yedikçe yedirten bir lezzete sahip..
Aşağıda verdiğim ölçülerle yapıldığında yaklaşık 16-17 adet kurabiye çıkmaktadır.
Malzemeler:
Hamuru için;
100 gram margarin ( oda sıcaklığında olursa iyi olur)
1 çay bardağı sıvıyağ (Ayçiçek yağı)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
Şerbeti için;
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Süslemek için (isteğe bağlı);
Ceviz
Fındık
Hindistan Cevizi
Badem
Antep Fıstığı
Dondurulmuş Meyveler
Nasıl
Yapılır?
1. Öncelikle şerbeti
için 1 su bardağı
su ve 1 su bardağı şeker karıştırılarak ocağa alınır. Şeker tamamen eriyip
kaynamaya başlayınca ocaktan alınır. Hazırlanan şerbet derin bir kaba alınarak ılımaya bırakılır.
2. Hamuru için, derin bir kapta;
100 gram margarin,
1 yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu ve vanilin
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un karıştırılır ve hamurun rengi homojen
bir görünüm alana kadar yoğurulur.
3. Yoğurulan
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanıp yağlı kağıt
serilmiş tepsiye (ya da iyi şekilde yağlanmış
tepsiye) dizilir.
* Yağlı kağıt
kullanmak her zaman temiz ve pratik bir yöntem.
Elinizde yağlı kağıt yoksa
kurabiyelerin pişerken
yapışmaması için tepsinizi çok iyi şekilde yağlamanız gerekmektedir. Bu konuda
sürülmesi kolay yumuşak
margarin yağları öncelikle tercih
edebilirsiniz.
4.(Fırını önceden ısıtmanıza gerek yok. )Kurabiyeler 200
derece fırında 15 dakika pişirilir.
(Fırından fırına göre pişirme süresi değişiklik göstereceğinden tavsiyem 10 dakika
sonrasında kontrollü ilerlemeniz. Kurabiyelerin
yüzeyi çatladığında pişmiş olduğunu anlayabiliriz.)
5. Pişen sıcak kurabiyeler
önceden hazırladığımız şerbete batırılıp çıkarılır,
servis tabağına alınır.
(Hazırladığımız kurabiye
şerbeti hemen çekebildiğinden, şerbetin içinde kurabiyeleri bekletmeden çıkarmalısınız.
Şerbete batırdığınız kurabiyeyi, şerbet içinde ters yüz edip çıkarmanız yeterli
olacaktır.)
İsteğe bağlı fındık, ceviz, antep fıstığı, hindistan cevizi, badem,
dondurulmuş
meyvelerle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Good Appetite
Afiyet
olsun
Yorumlar
Yorum Gönder