![]() |
Bulgur Pilavı |
Çok çok severim en sade şeklinide, en yoğun halinide J fakat hafif pembemsi, salçayı- domatesi daldırıp çıkarmışsın gibi olan halini
değil :/ Gözümde direkt yurt pilavı canlanıverdi.
Öğrenciliğimin ilk zamanları ve yurtta kalan bir birey
olarak tabağıma koyulan o şeyin bulgur pilavı olduğuna inanmak istememiştim.
Benim için bulgur pilavı bol salçalı ya da domatesli kıpkırmızı, biberi, soğanı
gerekirse patates havucu olur fakat bana verilen pilavda bunların bir tanesi
bile yoktu pembemsi bir pilavdı önümdeki… Mutfakta geçirdiğim bunca zamanlık
vakitte bile o şekilde pilav yapmadım. Domatesi salçayı ya hiç kullanmadım, ya
da tam kullandım. Şimdi size nefis mi nefis renksiz en sade şekilli bulgur
pilavı tarifimi paylaşıyorum.
Ana yemeklerimin yanına yaptığımda çoğunlukla bu tarifi tercih ediyorum. Hem sade ve lezzetli hem de hafif oluyor. Ayrıca vakittende tasarruf.
En salçalı, kırmızı halini ise ana yemek yerine kullanacağım zaman tercih etmekteyim.
*Elinizde tavuk suyu varsa su yerine bir tutam tuzla beraber
kullanabilirsiniz. Elimde tavuk suyu olmadığından tavuk suyu bulyon (knorr)
kullandım. Ya da hiç tercih etmeyebilirsiniz.
*Pilavlarınızda bulyon kullandığınızda tuz eklemenize
gerek kalmıyor bilginize…
Malzemeler:
(4
kişilik)
-1,5 su bardağı bulgur
-1 adet doğranmış büyük boy soğan (özellikle bulgur pilavında yay şeklinde doğramayı tercih ediyorum. Dilediğiniz şekilde tercih edebilirsiniz.)
-1 Adet Tavuk Bulyon (knorr)
-2 yemek kaşığı Tereyağ ( alternatif margarin veya sıvıyağ)
Sunum için (tercihen)
Domates
Yeşillik
Nasıl
Yapılır?
1. Tencereye yağ ve doğranmış soğanlar koyulur.
Soğanlar diriliği kaybolana kadar kavrulur.
2.Soğanların üzerine bulyon ve 2 su bardağına yakın su eklenir,
karıştırılır. Karışım arada karıştırılarak kaynaması beklenir.
10
dakika sonra ocağın altı kapatılarak tencere ağzına kağıt havlu koyulur ve
pilavın demini alması beklenir. (yaklaşık 15 dakika)
Demini alan pilavın rengi biraz daha tok tadı ise daha lezzetlidir.
Good Appetite
Afiyet
olsun
Yorumlar
Yorum Gönder