Mezgit ile Fish Fingers Tarifi

Mezgit tarifi
Mezgit Filetodan Ev Yapımı Fish Fingers
Balığı sofradan eksik etmemenin  şu sıralar tam zamanı.  Mayıs ayında denediğim tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Balık mevsimi geçince nefsi bir nebze söndürmek için nadirde olsa marketlerdeki  dondurulmuş deniz ürünlerine elim gidiyor. Mezgitsever biri olarak  A101 den aldığım hazır olan mezgiti ev yapımı fish fingers’a dönüştürdüm. Hafif ve Muh-Te-Şem oldu. 

Malzemeler:
Mezgit fileto 400 gr
Bir tutam kıyılmış dereotu ya da bir tutam kıyılmış maydanoz ( elimde o sırada dereotu olmadığından maydanozla denemiştim. Dereotuyla daha muhteşem oluyor. )
Tuz
1,5 su bardağı un
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı su
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ (kızartmak için)

Nasıl Yapılır?
1. Mezgit fileto parmak şeklinde dilimlenir ve tabağa alınır.
mezgit ile fish fingers tarifi
mezgit tarifi

2. Dilimlenmiş Mezgit Filetolar tuzlanır. (Üzerlerine tuz serpilir ters çevirilir tuz gelmeyen kısımlarıda böylelikle tuzlanır.) Sonrasında 20 dakikalığına buzdolabına kaldırılır.
mezgit ile fish fingers tarifi

20 dakika sonra;

3. Yayvan bir tabağa 1,5 su bardağı un dökülür.  Dolaptan çıkarılan mezgit filetolar unlanır. Filetolar sallanarak üzerindeki fazla un giderilir.
adım adım mezgit tarifi




4. Bu aşamada başka bir kap içine 1 yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı su koyularak  çırpılır. Filetolar bu karışıma batırılır.
ev yapımı fish fingers

5. 3. Aşamada kullandığımız un içine bir tutam kıyılmış dereotu (ya da kıyılmış maydanoz)  eklenir. Mezgitler yumurta içinden çıkarılarak un+dereotu (maydanoz)  karışımıyla unlanır bir tabağa alınır.
a101 mezgit ile fish fingers tarifi

6. Pişirme işlemine artık geçebiliriz. Tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ eklenerek kızdırılır ve balıklar tavaya dizilir.
Maşa yardımı ile çevrilerek bütün kısımlarının pişmesi sağlanır.
fish fingers tarifi

Yeşil bir salata, sade bir bulgur pilavı, patates kızartması ile servis edebilirsiniz.
(Benim menüm : Sade bulgur pilavı, Enginar salatası, yeşil salata idi)

Good Appetite

Afiyet olsun

Yorumlar