Mezgit Filetodan Ev Yapımı Fish Fingers |
Balığı sofradan eksik etmemenin şu sıralar tam zamanı. Mayıs ayında denediğim tarifi sizlerle
paylaşmak istedim. Balık mevsimi geçince nefsi bir nebze söndürmek için nadirde
olsa marketlerdeki dondurulmuş deniz
ürünlerine elim gidiyor. Mezgitsever biri olarak A101 den aldığım hazır olan mezgiti ev yapımı
fish fingers’a dönüştürdüm. Hafif ve Muh-Te-Şem oldu.
Malzemeler:
Mezgit fileto 400 gr
Bir tutam kıyılmış dereotu ya da bir tutam kıyılmış
maydanoz ( elimde o sırada dereotu olmadığından maydanozla denemiştim.
Dereotuyla daha muhteşem oluyor. )
Tuz
1,5 su bardağı un
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı su
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
(kızartmak için)
Nasıl
Yapılır?
1. Mezgit fileto parmak şeklinde dilimlenir ve tabağa
alınır.
2. Dilimlenmiş Mezgit Filetolar tuzlanır. (Üzerlerine
tuz serpilir ters çevirilir tuz gelmeyen kısımlarıda böylelikle tuzlanır.)
Sonrasında 20 dakikalığına buzdolabına kaldırılır.
20 dakika sonra;
3. Yayvan bir tabağa 1,5 su
bardağı un dökülür. Dolaptan çıkarılan
mezgit filetolar unlanır. Filetolar sallanarak üzerindeki fazla un giderilir.
4. Bu aşamada başka bir kap içine 1 yumurta sarısı ve 2
yemek kaşığı su koyularak çırpılır.
Filetolar bu karışıma batırılır.
6. Pişirme işlemine artık geçebiliriz. Tavaya 4-5 yemek
kaşığı sıvıyağ eklenerek kızdırılır ve balıklar tavaya dizilir.
Maşa yardımı ile çevrilerek bütün kısımlarının pişmesi
sağlanır.
Yeşil bir salata, sade bir bulgur pilavı, patates
kızartması ile servis edebilirsiniz.
(Benim menüm : Sade bulgur pilavı, Enginar salatası,
yeşil salata idi)
Good
Appetite
Afiyet
olsun
Yorumlar
Yorum Gönder