Vişne Kompostosu |
Yaz ayları içindeyken kış için hazırlık vaktide gelmiş
demektir. Çeşitli meyve sebzeleri kurutup ya da dondurucuda zor günler için
saklamaya, ya da kavanoz kavanoz konserve yapmaya meyilliyizdir. Bu heves
aniden belirir içimizde. Birden birinden ilham alarak kendimizi bu keyifli curcunanın
içinde buluruz. İşte bende tam şu sıralar bu durumdayım.
Ne zamandan beridir beklediğim meyve; sevgili vişne henüz
pazarlarda yer almaya başladı. Yalnız tezgahlarda
pek uzun kalmayacaktır. Bu sebeple şimdiden stoklar yapıldı yapıldı. Kg fiyatı 7-8 tl civarında.
Bundan istifade dedim mutfağa girdim sizlere harika
içimli, en sade şekliyle vişne kompostomun tarifini paylaşmak istedim.
Birkaç gün önce dondurucuya attığım vişnelerimi (çekirdekli)
kullandım. Ölçü olarak gram belirtmeden bardak ölçüsüyle size paylaşıyorum.
Malzemeler
;
-Saplarından ayrılmış 3 su bardağı vişne
*(ben dondurulmuş ve çekirdekli vişne kullandım, dondurulmamış çekirdekli vişne içinde aynı ölçüyü tercih
edebilirsiniz. )
-1 su bardağı şeker
-7 su bardağı su
Nasıl
Yapılır?
1. Vişneler tencere içine alınır.
2. Şeker ilave edilir.
3. Su ilave edilir.
4. Kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirilmeye bırakılır.
5. Ocaktan aldıktan sonra oda sıcaklığına gelmesi
beklenir ve sofralarda yerini almak üzere buzdolabına kaldırılır.
İster bardak bardak ister kase kase tüketin , bu tarifi
bir kenara not etmeyi unutmayın;)
Good Appetite
Afiyet
olsun
Yorumlar
Yorum Gönder