Pancake |
Yumuş yumuş olan pancakeleri sevmeyen yoktur sanırım. Her ne kadar Amerika kahvaltı kültürünün bir
parçası olsa da sanırım bizim akıtmamıza benzediğinden Türk kahvaltı
sofralarındada son yıllarda fazlasıyla yer almakta.
Araştırdığınızda karşılaşacağınız tariflerin hemen
hemen birbirine yakın olduğunu görürsünüz. Sunum ve görsellikler değişiklik
gösterir. Tabi birkaç püf noktası ile de farkınızı ortaya koyabilirsiniz tıpkı
benim gibi...
Pancake için olmazsa olmazlardan biri pişireceğiniz
tavanın özelliğidir. Krep, akıtma için kullandığınız tavanızı
kullanabilirsiniz. Tavanın yapışmaz, mümkünse yağlanmaya ihtiyacı olmayan bir tava
olması gereklidir. Tavayı yağlamadan pancake hamurunu direkt dökebilirsiniz. Ya da tava
yağa ihtiyaç duyuyorsa bir damla yağı tavanıza döktükten sonra kalın bir peçete
ile yağlayabilirsiniz. Dökülen hamurun tavaya değen kısmı ısı ile pişerken üst
kısmı ise göz göz olmaya başlayacaktır. İşte tam bu sırada pancakenizin diğer
yüzünü çevirebilirsiniz. 2-3 pancake pişiriminden sonra pişen pancakelerinizin
rengi daha oturaklı olacaktır. Bunu neden belirtiyorum; ilk pancake pişirme
deneyiminizde neden olmuyor diye aklınızda tereddüt olmaması içinJ
Kısaca;
-Uygun bir tava
-Pişirirken yağ kullanmıyoruz. Tavanın ihtiyacına göre
arada peçete ile yağlayabilirsiniz.
-Pişirme işlemini kısık ateşte yapıyoruz.
-Hamurun üzeri göz göz olduğunda pancakein çevrilme
zamanı gelmiş demektir.
Yumuk yumuk pancake tarifi için;
Malzemeler;
3 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Nasıl
Yapılır?
1. Bütün malzemeler (un,
süt,şeker, yumurta, vanilin, kabartma tozu) derin bir kaba alınır.
3. Sıra geldi pancakeleri pişirmeye… Pişirirken yağ
kullanmıyoruz eğerki kullanacağımız tavanın ihtiyacı varsa peçete ile
yağlayabilirsiniz. Tava kızdırılır. Küçük bir kepçe ile tavaya porsiyon
porsiyon pancake hamuru dökülür. . Dökülen hamurun tavaya değen kısmı ısı ile
pişerken üst kısmı ise göz göz olmaya başlayacaktır. İşte tam bu sırada
pancakenizin diğer yüzünü pişmesi için çevirebilirsiniz.
Hamur bitene kadar kısık ateşte pişirme işlemine devam edilir.
İster sade ister bal, reçel, şurup, meyve kullanarak
tüketebilirsiniz.
Good Appetite
Afiyet
olsun
Harikaa bizzat denedim biberbir ölçü ile tarif tam tuttu ❇️
YanıtlaSilKesinlikle denemekte tereddüt edilmeyecek bir tarif Afiyet olsun:)
Sil