Pancake Tarifi

pancake
Pancake

Yumuş yumuş olan pancakeleri sevmeyen yoktur sanırım.  Her ne kadar Amerika kahvaltı kültürünün bir parçası olsa da sanırım bizim akıtmamıza benzediğinden Türk kahvaltı sofralarındada son yıllarda fazlasıyla yer almakta.

Araştırdığınızda karşılaşacağınız tariflerin hemen hemen birbirine yakın olduğunu görürsünüz. Sunum ve görsellikler değişiklik gösterir. Tabi birkaç püf noktası ile de farkınızı ortaya koyabilirsiniz tıpkı benim gibi...

Pancake için olmazsa olmazlardan biri pişireceğiniz tavanın özelliğidir. Krep, akıtma için kullandığınız tavanızı kullanabilirsiniz. Tavanın yapışmaz, mümkünse yağlanmaya ihtiyacı olmayan bir tava olması gereklidir. Tavayı yağlamadan pancake hamurunu direkt dökebilirsiniz. Ya da tava yağa ihtiyaç duyuyorsa bir damla yağı tavanıza döktükten sonra kalın bir peçete ile yağlayabilirsiniz. Dökülen hamurun tavaya değen kısmı ısı ile pişerken üst kısmı ise göz göz olmaya başlayacaktır. İşte tam bu sırada pancakenizin diğer yüzünü çevirebilirsiniz. 2-3 pancake pişiriminden sonra pişen pancakelerinizin rengi daha oturaklı olacaktır. Bunu neden belirtiyorum; ilk pancake pişirme deneyiminizde neden olmuyor diye aklınızda tereddüt olmaması içinJ
Kısaca;
-Uygun bir tava
-Pişirirken yağ kullanmıyoruz. Tavanın ihtiyacına göre arada peçete ile yağlayabilirsiniz.
-Pişirme işlemini kısık ateşte yapıyoruz.
-Hamurun üzeri göz göz olduğunda pancakein çevrilme zamanı gelmiş demektir.

Yumuk yumuk pancake tarifi için;
Malzemeler;
3 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta

1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Nasıl Yapılır?
1. Bütün malzemeler (un, süt,şeker, yumurta, vanilin, kabartma tozu) derin bir kaba alınır.
Pancake malzemeleri

2. Malzemeler mikser yardımı ile çırpılır. Mikser yoksa çırpıcı da işinizi görecektir. Hamur çok akışkan olmayan bir kıvamda olacak.
Pancake hamuru
Pancake hamuru nasıl olmalı
Pancake tarifi

3. Sıra geldi pancakeleri pişirmeye… Pişirirken yağ kullanmıyoruz eğerki kullanacağımız tavanın ihtiyacı varsa peçete ile yağlayabilirsiniz. Tava kızdırılır. Küçük bir kepçe ile tavaya porsiyon porsiyon pancake hamuru dökülür. . Dökülen hamurun tavaya değen kısmı ısı ile pişerken üst kısmı ise göz göz olmaya başlayacaktır. İşte tam bu sırada pancakenizin diğer yüzünü pişmesi için çevirebilirsiniz.

Hamur bitene kadar kısık ateşte pişirme işlemine devam edilir.
İster sade ister bal, reçel, şurup, meyve kullanarak tüketebilirsiniz.

Good Appetite
Afiyet olsun

Yorumlar

  1. Harikaa bizzat denedim biberbir ölçü ile tarif tam tuttu ❇️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle denemekte tereddüt edilmeyecek bir tarif Afiyet olsun:)

      Sil

Yorum Gönder