Fırın Sebze

diyet yemeği
Fırın Sebze
Herkese merhaba, geçenlerde ne yemek yapsam diye dolabı açtığımda, adet olarak kalmış birkaç sebzeye denk geldim.  Bu sebzeleri değerlendirmenin bir yolunu buldum ve güzel bir akşam yemeği ortaya çıktı.
Sizde elinizde tek tük kalan sebzeleri toplu şekilde aynı mantık çerçevesinde değerlendirebilirsiniz.
Baharat severler daha fazla baharat ekleyebilirler.
O an için elimde domates yoktu. Domates varsa salçalı su yerine;  dilimlenmiş domateste kullanabilirsiniz. Bu durumda salçalı suya gerek kalmayacaktır.
Yaz akşamları için hafif güzel şık bir yemek oldu. Yanına pirinç pilavı tercih edebilirsiniz.

Malzemeler ;
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
1 adet soğan
4 adet yeşil biber

2 yemek kaşığı domates salçası,
1 su bardağı su

Bir tutam tuz
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Pul biber
2 diş sarımsak

Ön hazırlık:
Patlıcan, kabak, patates, soğan, biber isteğe bağlı şekilde doğranır.

Nasıl Yapılır?
1. Doğranmış bütün sebzeler fırın tepsisine alınır.
fırın sebze

2. Sebzelerin üzerine sıvıyağ, tuz, pul biber ve kıyılmış sarımsak eklenir.
diyet yemekleri

3. Tepsideki sebzeler eklenen malzemelerle beraber karıştırılır.
4. Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 su bardağı su ile salçalı su hazırlanır. Hazırlanan salçalı su tepsi içindeki sebzelerin üzerinden gezdirilir.
sebze yemeği nasıl pişirilir

5. Artık sebzeleri fırına verebiliriz. Pişirme süresi fırından fırına değişkenlik gösterebilir. Süre ve derece vermem gerekirse ideal olarak; 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
fırın sebze
fırın sebze


Good Appetite
Afiyet olsun

Yorumlar