Fırın Sebze |
Sizde elinizde tek tük kalan sebzeleri toplu şekilde
aynı mantık çerçevesinde değerlendirebilirsiniz.
Baharat severler daha fazla baharat ekleyebilirler.
O an için elimde domates yoktu. Domates varsa salçalı
su yerine; dilimlenmiş domateste
kullanabilirsiniz. Bu durumda salçalı suya gerek kalmayacaktır.
Yaz akşamları için hafif güzel şık bir yemek oldu.
Yanına pirinç pilavı tercih edebilirsiniz.
Malzemeler ;
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
1 adet soğan
4 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı domates salçası,
1 su bardağı su
Bir tutam tuz
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Pul biber
2 diş sarımsak
Ön
hazırlık:
Patlıcan, kabak, patates, soğan, biber isteğe bağlı
şekilde doğranır.
Nasıl
Yapılır?
1.
Doğranmış bütün sebzeler fırın tepsisine alınır.
2. Sebzelerin üzerine sıvıyağ, tuz, pul biber ve
kıyılmış sarımsak eklenir.
3. Tepsideki sebzeler eklenen malzemelerle beraber
karıştırılır.
4.
Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 su bardağı su ile salçalı su
hazırlanır. Hazırlanan salçalı su tepsi içindeki sebzelerin üzerinden gezdirilir.
5.
Artık sebzeleri fırına verebiliriz. Pişirme süresi fırından fırına değişkenlik
gösterebilir. Süre ve derece vermem gerekirse ideal olarak; 180 derecede yaklaşık
30 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
Good
Appetite
Afiyet
olsun
Yorumlar
Yorum Gönder