Mercimek Çorbası Tarifi

Çorba Tarifi
Mercimek Çorbası

Malzemeler ;
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
1 adet yeşil biber
1 adet orta boy patates
1 adet  orta boy domates (isteğe bağlı)
3 diş sarımsak

½ çay bardağı sıvıyağ
1 silme çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
Bir tutam tuz

Ön hazırlık:
Soğan yemeklik şekilde doğranır, farklı bir kaba alınır.
Havuç, patates, biberler doğranır ve  beraber farklı kaba alınır.
Domates soyularak küp küp doğranır. Farklı kaba alınır.
Mercimekler güzelce yıkanır bir kaba alınır.

Nasıl Yapılır?
1.    Yemeklik doğranmış soğan, havuç, patates, biber ve sarımsak  ½ çay bardağı sıvıyağ ile beraber derin bir tencerede bir süre kavurulur.
Mercimek Çorbası
2.    Kavrulan malzemelerin üzerine 1 su bardağı kırmızı mercimek eklenir ve karıştırılır.

Mercimek Çorbası

3.    Doğranmış domates, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Malzemelerin üzerine yaklaşık 5 su bardağı su eklenir. Tencere kapağı kapatılarak malzemeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. (Kıvamı koyu gelirse bir miktar su ekleyerek bir taşım daha kaynatabilirsiniz.)
Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
4.    Çorba piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam elde etmek için  süzgeçten ezilerek geçirilir. ( blenderdan da geçirebilirsiniz.). Süzgeçte kalan posayı atabilirsiniz. Çorba zaten yeteri kadar koyu kıvama gelmiş oluyor.
Süzme Mercimek Çorbası

Servis yapılacağı zaman bir taşım daha kaynatılır.
Kızdırılmış tereyağ – kırmızı biber sos ikilisi ile servis yapabilirsiniz. Bol limonlu şekilde tüketebilirsiniz.
                                                           
Yorum:
Çorba Tarifi
Açıkçası her mevsim elimizin gittiği bir tariftir Mercimek Çorbası. Bir çok yerde tarifine rastlamak mümkün yalnız paylaştığım tarifte un yer almıyor. Zaten malzemeler pişince yeteri kadar kıvama gelmekte ve un kullanımına gerek yoktur. Ayrıca tavsiyem; blender dan geçirmek yerine süzgeçten ezerek geçirmeyi tercih etmeniz. Bu sayede daha pamuk gibi yumuşacık bir çorba elde edebilirsiniz. Dilerseniz pişirme esnasında salça kullanarak çorbayı renklendirebilirsiniz.


Good Appetite

Afiyet olsun

Yorumlar

Yorum Gönder