Mercimek Çorbası |
Malzemeler
;
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
1 adet yeşil biber
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy
domates (isteğe bağlı)
3 diş sarımsak
½ çay bardağı sıvıyağ
1 silme çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
Bir tutam tuz
Ön
hazırlık:
Soğan
yemeklik şekilde doğranır, farklı bir kaba alınır.
Havuç,
patates, biberler doğranır ve beraber
farklı kaba alınır.
Domates
soyularak küp küp doğranır. Farklı kaba alınır.
Mercimekler
güzelce yıkanır bir kaba alınır.
Nasıl
Yapılır?
1.
Yemeklik doğranmış soğan, havuç, patates,
biber ve sarımsak ½ çay bardağı sıvıyağ
ile beraber derin bir tencerede bir süre kavurulur.
2.
Kavrulan malzemelerin üzerine 1 su bardağı
kırmızı mercimek eklenir ve karıştırılır.
3.
Doğranmış domates, tuz ve karabiber eklenerek
karıştırılır. Malzemelerin üzerine yaklaşık 5 su bardağı su eklenir. Tencere
kapağı kapatılarak malzemeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. (Kıvamı
koyu gelirse bir miktar su ekleyerek bir taşım daha kaynatabilirsiniz.)
4.
Çorba piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam
elde etmek için süzgeçten ezilerek geçirilir.
( blenderdan da geçirebilirsiniz.). Süzgeçte kalan posayı atabilirsiniz. Çorba
zaten yeteri kadar koyu kıvama gelmiş oluyor.
Servis yapılacağı zaman bir taşım daha kaynatılır.
Kızdırılmış
tereyağ – kırmızı biber sos ikilisi ile servis yapabilirsiniz. Bol limonlu
şekilde tüketebilirsiniz.
Açıkçası her mevsim elimizin gittiği bir tariftir Mercimek Çorbası. Bir çok yerde tarifine rastlamak mümkün yalnız paylaştığım tarifte un yer almıyor. Zaten malzemeler pişince yeteri kadar kıvama gelmekte ve un kullanımına gerek yoktur. Ayrıca tavsiyem; blender dan geçirmek yerine süzgeçten ezerek geçirmeyi tercih etmeniz. Bu sayede daha pamuk gibi yumuşacık bir çorba elde edebilirsiniz. Dilerseniz pişirme esnasında salça kullanarak çorbayı renklendirebilirsiniz.
Good Appetite
Afiyet olsun
Bu corbadan denedim cok guzel oldu.
YanıtlaSil