Kemalpaşa Tatlısı |
Merhabalar, yorumumu tarife geçmeden önce yapayım dedim. Malum Ramazan ayı içindeyiz. Açlık tokluk derken iftar vakti geldiğinde gözler sofrada illa ki tatlı arıyor. Geçenlerde Şok'tan almış olduğum Mühür marka Kemalpaşa tatlısını denemek istedim. Şimdiden belirteyim sunumla beraber sonuç tatmin edici oldu.
Pakette yaklaşık 44 adet Kemalpaşa tatlısı çıkıyor. Şunuda
belirteyim hazır paket üzerinde yer alan ölçüleri birebir uygulamaya gerek yok.
Verilen ölçü biraz fazla geliyor. Aşağıda kullandığım ölçüyü paylaşıyorum.
Malzemeler;
1 paket Kemalpaşa Tatlısı
Şerbeti
için (Kendi ölçülerim);
2,5 Su bardağı Şeker
3-3,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu (ya da limon kabuğu kullanabilirsiniz)
Üzeri
için (tercihe bağlı);
Tahin
Ceviz içi, fındık
Nasıl
Yapılır?
1) Su,
şeker derin bir tencereye alınarak ocağa koyulur. Üzerine 2-3 damla limon suyu
eklenir ve şekerin tamamen suyun içinde erimesi beklenir.(limon suyu yerine ufak bir
parça limon kabuğu da tercih edebilirsiniz.)
2)
Şeker suyun içinde tamamen eriyince yani
kaynamadan Kemalpaşaları içine ekliyoruz. (
eğer limon kabuğu kullandıysanız şerbetin içinden çıkarabilirsiniz. Aksi halde
limon kabuğu bekledikçe şerbete kokusunu bırakacaktır. Tatlıyı gerçek tadından
uzaklaştıracaktır. )
3) Kemalpaşa
tatlıları şerbet kaynadıkça şerbet içinde yeterli doygunluğa ulaşacak, şişeceklerdir.
Kıvamına gelen Kemalpaşa tatlıları tabağa alınır. ( Bu aşamada kontrollü ilerlemek gerekiyor. Fazla bekletirseniz
tatlılar aşırı doygunluktan parçalanma leveline geçiş yapar aman dikkatJ )
4) Tatlılar, öncesinde ya da servis zamanında
üzerine tahin dökülerek sunulur. Sunumda Ceviz içi, fındık ,hindistancevizi de
tercih edebilirsiniz.
Sade bir şekilde tüketecekseniz
dondurma ile de uyumlu bir ikili olduklarını belirtmeden geçmek istemiyorum.
Good Appetite
Afiyet
olsun
Ellerinize Sağlık Birde Benim Kemalpaşa Tatlıma Bakarmısınız ? https://www.lezzetinrotasi.com/kemalpasa-tatlisi-tarifi/
YanıtlaSilLezzetli görünüyor, tarifinizi deneyeceğim :)
Sil