Bezelye Yemeği |
Malzemeler
Yarım kg bezelye
1 Adet büyük boy domates
1 adet yeşil biber
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da sıvıyağ
Bir tutam tuz
Ön
hazırlık:
Bezelye
içleri ayıklanır bir kaba alınır.
Domates
soyularak küp küp doğranır bir kaba alınır.
Yeşil
biber, soğan, havuç, patates isteğe bağlı şekilde yemeklik doğranır bir kaba alınır
Nasıl
Yapılır?
1.
Yemeklik doğranmış soğan, yeşil biber, havuç,
patates ½ çay bardağı zeytinyağı (sıvıyağ)
ile beraber tencerede kavrulur. (soğan ve biberlerin diriliğinin kaybolma
süresini kavurma süresi olarak baz alabilirsiniz.)
2.
Bezelye içleri kavrulan malzeme üzerine
eklenir ve karıştırılır. Tencere kapağı kapatılarak yaklaşık 3 dakika diğer malzemelerle beraber pişmesi sağlanır. (Bu pişirme aslında ana yemeğin lezzetinin
konsantre yani daha yoğun hale gelmesini sağlamaktadır.)
3.
Domatesler ve tuz eklenerek karıştırılır. Yaklaşık 3 dakika daha
malzemelerin beraber pişmesi sağlanır.
4.
Sonrasında 4 su bardağı su eklenir, tencere kapağı kapatılarak yemeğin pişmesi
beklenir . (Bezelyelerin pişme durumunu arada kontrol edebilirsiniz duruma göre
su ekleyerek pişirmeye devam edebilirsiniz.)
Good Appetite
Afiyet
olsun
Yorum:
Bezelye denince nedense aklıma hep prenses
ve bezelye taneleri hikayesi gelirJ
Alakasız ama paylaşmak
istedimJ Neyse bu tarif benim çok tercih ettiğim bezelye tarifidir diyebilirim. Yukarıda saydığım malzemelerin hepsi temin edilmek zorunda değil. Yemek yapmak imkan
dahilinde gerçekleşen bir etkinliktir. Bu sebeple bu yemeği soğan, biber,
domatesle de yapabilirsiniz. Ya da tavuk, kıyma, et ile zenginleştirerekte…
Pişirme süresi olarak orta boy ocak ve orta ateşte yaklaşık 40 dakikada
pişirdim. Bence güzel ve hafif oldu, sizde denerseniz yorumlarınızı beklerim.
Yorumlar
Yorum Gönder