Ispanak Yemeği |
Malzemeler
;
1 kg ıspanak
3 adet büyük boy kapya biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı (alternatif sıvıyağ)
3 adet orta boy domates
Ön
hazırlık:
Ispanaklar güzelce ayıklanır ve yıkanır.
Soğan ve kapya biber isteğe bağlı şekilde doğranarak
bir kaba alınır.
Nasıl
Yapılır?
2)Sonrasında ıspanaklar elle parçalanarak tencereye
alınır. Tencere kapağı kapalı şekilde yaklaşık 10 dakika diriliği kaybolana kadar
kısık ateşte pişirilir.
3)Diriliği kaybolan ıspanaklar üzerine, doğranmış
domatesler ve bir tutam tuz eklenerek karıştırılır, 3,5 su bardağı su
eklenir. Tencere kapağı kapatılarak kısık ateşte yaklaşık yarım saat boyunca pişirilir.
4) Bu güzel yemeği, isteğe bağlı sade ya da sarımsaklı
yoğurt ile kızdırılmış tereyağı eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Good Appetite
Afiyet olsun
Yorum:
Ispanak hemen hemen herkesin evine konuk olan bir
sebze. Özellikle kış aylarında… Gerçekçi olmak gerekirse fiyat olarak bu sene
gerçekten el yakan cinsteydi. Bahar gelmesine rağmen pazar tezgahlarında
tazecik halleri ile göze çarpmaya devam ediyorlar ve fiyatları kış zamanına
göre daha uygun. Son ıspanaklar diyerek deneyip sevdiğim bu tarifi de paylaşayım
istedim. Ispanak yemeğini kıymasız yapacaksanız birde bu şekilde deneyin
derim;)
Teşekkürler,
YanıtlaSil