Kabak Yemeği Tarifi




Kabak
Kabak Yemeği

Malzemeler ;

Verilen ölçüler 4 kişilik için minimum ölçülerdir. Kişi sayısına bağlı malzeme sayısını arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.

4 ya da 5 adet orta boy kabak
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy kapya biber
1 adet  orta boy domates
2 adet orta boy havuç
4 yemek kaşığı pirinç ya da bulgur (isteğe bağlı)

½ (yarım çay bardağı) çay bardağı zeytinyağı
½ yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
Servis için dereotu (isteğe bağlı)


 ·         İsteğe bağlı olarak belirttiğim malzemeleri kullanmak zorunda değilsiniz  imkan dahilinde yemeğinizi yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
·         Salça yerine biraz fazla domates kullanabilirsiniz veya sade şekilde de pişirebilirsiniz.

Pişirme yöntemi: Ocağın orta boy gözünde- orta  ateşte

kabak yemeği



Ön hazırlık:

Kabaklar isteğe bağlı şekilde doğranır ve kaba alınır.

Soğan isteğe bağlı şekilde  doğranır farklı bir kaba alınır.

Kapya biber ve havuçlar doğranır beraber farklı kaba alınır.

Domates soyularak küp küp doğranır. Farklı kaba alınır.



·
Nasıl Yapılır?


1.    Yemeklik doğranmış soğanı, ½ çay bardağı zeytinyağı ile beraber tencerede pembeleşinceye kadar kavuralım.

yemeklik soğan


2.    Yemeklik doğranmış havuçları ve kapya biberi pembeleşen soğanların üzerine ekleyerek yaklaşık 2 dakika  daha kavurmaya devam edelim.

kabak yemeği


3.    Sonrasında 1 adet soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri de ekleyerek tüm malzemeleri kavurmaya devam edelim (Yaklaşık 2 dakika).

4.    4 ya da 5 adet doğranmış orta boy kabakları ve  isteğe bağlı olarak belirttiğim salçayı, 4 yemek kaşığı pirinç ya da bulguru ekleyelim ve 2 dakika daha kavuralım.
kabak yemeği


5.    3 su bardağı su ve bir tutam tuz ekleyerek tenceremizin kapağını kapatarak yaklaşık 30 dakika orta ateşte yemeğimizi pişirmeye bırakıyoruz.

6.    Piştikten sonra isteğe bağlı olarak servis sırasında  bir tutam dere otu ekleyebilirsiniz.

                                                                                                    Good Appetite
                                                                                                                      Afiyet olsun
    

kabak yemeği
                                                                                                   
Yorum:
Kabak yemeği denilince benim aklıma gelen ilk şey tadı olmayan diyet yemeği... Taa ki bu yemeği tadana kadar. Malzemeler mevcutsa tarifteki şekilde uygulamakta  tereddüt etmeyin. Kapya biber bildiğiniz kabak yemek tadını bu kadar mı farklılaştırır.Çok hafif bir yemek tavsiyem yoğurtla beraber tüketilmesidir.
Güzel günler dilerim

Yorumlar

  1. Hafif bir yemek dediğiniz gibi 😊 pek sevmesemde zaman zaman sağlık açısından evde yapıyorum. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhabalarr, yazları en hafif ve en güzel sebze yemeklerinden. Bir de üzerine yoğurtlu, naneli, kırmızı biberli sosla daha da lezzetli olacaktır. Ayrıca tarif incelemeniz çok güzel olmuş tebrik ederim. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Mervenur Hanım sizlerede merhaba, kırmızı biberli sosla dediniz kalbimden vurdunuz harika bir fikir sevgiyle kalın ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder