Kabak Yemeği |
Malzemeler
;
Verilen
ölçüler 4 kişilik için minimum ölçülerdir. Kişi sayısına bağlı malzeme sayısını
arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.
4 ya da 5 adet orta boy kabak
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy kapya biber
1 adet orta boy
domates
2 adet orta boy havuç
4 yemek kaşığı pirinç ya da bulgur (isteğe bağlı)
½ (yarım çay bardağı) çay bardağı zeytinyağı
½ yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
Servis için dereotu (isteğe bağlı)
·
İsteğe bağlı olarak belirttiğim malzemeleri
kullanmak zorunda değilsiniz imkan dahilinde yemeğinizi yapabilirsiniz. Şimdiden
afiyet olsun
·
Salça
yerine biraz fazla domates kullanabilirsiniz veya sade şekilde de pişirebilirsiniz.
Pişirme
yöntemi: Ocağın orta boy gözünde- orta ateşte
Ön
hazırlık:
Kabaklar
isteğe bağlı şekilde doğranır ve kaba alınır.
Soğan
isteğe bağlı şekilde doğranır farklı bir
kaba alınır.
Kapya
biber ve havuçlar doğranır beraber farklı kaba alınır.
Domates
soyularak küp küp doğranır. Farklı kaba alınır.
·
Nasıl
Yapılır?
1.
Yemeklik doğranmış soğanı, ½ çay bardağı zeytinyağı ile beraber tencerede
pembeleşinceye kadar kavuralım.
2.
Yemeklik doğranmış havuçları ve kapya biberi
pembeleşen soğanların üzerine ekleyerek yaklaşık 2 dakika daha kavurmaya devam edelim.
3.
Sonrasında 1 adet soyulmuş ve küp doğranmış
domatesleri de ekleyerek tüm malzemeleri kavurmaya devam edelim (Yaklaşık 2
dakika).
4.
4 ya da 5 adet doğranmış orta boy kabakları
ve isteğe bağlı olarak belirttiğim
salçayı, 4 yemek kaşığı pirinç ya da bulguru ekleyelim ve 2 dakika daha
kavuralım.
5.
3 su bardağı su ve bir tutam tuz ekleyerek tenceremizin
kapağını kapatarak yaklaşık 30 dakika orta ateşte yemeğimizi pişirmeye
bırakıyoruz.
6.
Piştikten sonra isteğe bağlı olarak servis
sırasında bir tutam dere otu
ekleyebilirsiniz.
Good
Appetite
Afiyet
olsun
Yorum:
Kabak yemeği denilince benim aklıma gelen ilk şey tadı olmayan diyet
yemeği... Taa ki bu yemeği tadana kadar. Malzemeler mevcutsa tarifteki
şekilde uygulamakta tereddüt etmeyin. Kapya
biber bildiğiniz kabak yemek tadını bu kadar mı farklılaştırır.Çok hafif bir
yemek tavsiyem yoğurtla beraber tüketilmesidir.
Güzel günler dilerim
Hafif bir yemek dediğiniz gibi 😊 pek sevmesemde zaman zaman sağlık açısından evde yapıyorum. Elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Elif Hanım afiyet olsun:)
SilMerhabalarr, yazları en hafif ve en güzel sebze yemeklerinden. Bir de üzerine yoğurtlu, naneli, kırmızı biberli sosla daha da lezzetli olacaktır. Ayrıca tarif incelemeniz çok güzel olmuş tebrik ederim. Afiyet olsun :)
YanıtlaSilMervenur Hanım sizlerede merhaba, kırmızı biberli sosla dediniz kalbimden vurdunuz harika bir fikir sevgiyle kalın ;)
YanıtlaSil